2015-04-18 18:48:16
Φωτογραφία για «ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ... ΚΟΡΕΑ;»
Στις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο (συλλόγους και εθνική ομάδα) αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του (στο Sport24 radio) συνέντευξη ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θοδωρής Γιαννίκος.

Όπως είπε, αν όντως περάσει το νομοσχέδιο του υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή, θ’ αποκλειστούν άμεσα απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις οι σύλλογοί μας αλλά και η Εθνική κι αυτό θα είναι καταστροφικό. Έκανε μάλιστα και αναφορά στο μοντέλο της... Κορέας που, ενδεχομένως, όπως ανέφερε, έχει στο μυαλό του ο κ.Κοντονής και θέλει να εφαρμόσει.

«Αυτό το νομοσχέδιο έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της βίας. Ο τρόπος επίλυσης της βίας έχει αφεθεί στον Υπουργό κι εκείνος κάνει τα πάντα μόνος του. Αναβάλλει αγώνες, τιμωρεί ομάδες και πολλά άλλα. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε συνηθίσει υπό κανονικές διαδικασίες», είπε αρχικά για να συνεχίσει:

«Όσον αφορά στο αυτοδιοίκητο υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά που αδυνατώ να καταλάβω πώς έγκριτοι νομικοί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν. Το ποδόσφαιρο δεν είναι δημόσιο συμφέρον. Είναι μια δραστηριότητα που κάνουν συγκεκριμένες δομές, το παρακολουθούν εκατομμύρια οπαδοί. Η Πολιτεία έχει σε άλλους τομείς δικαίωμα να επέμβει. Στο ποδόσφαιρο, η θέση της Πολιτείας, δεν είναι άλλη εκτός από το πολιτικό συμφέρουν. Το ενδιαφέρον δεν δικαιολογεί την επέμβαση της Πολιτείας.

Η κατάσταση που επικρατεί, είναι οι διοργανώσεις να εναπόκεινται στα εσωτερικά τους όργανα. Οι νέες διατάξεις, θέλουν την Πολιτεία να επιβάλλει, κάτι που δεν γίνεται ποτέ. Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποια επαφή ή προσέγγιση, αλλά θεωρώ πως υπάρχουν σύμβουλοι που έχουν αξιολογηθεί και συμβουλευτεί πριν κάνουν κάτι. Πριν γίνει το νομοσχέδιο, έμαθα πως η UEFA έκανε μερικές παρατηρήσεις στον κ. Κοντονή. Διατυπώνονται δηλαδή κάποια πράγματα και κάποιες παρατηρήσεις και ο κ. Κοντονής την κατακεραύνωσε. Αν εδώ θέλουν να επιβάλλουν, μιλάμε για επαγγελματικές ομάδες εκατομμυρίων, με τους ιδιοκτήτες να επενδύουν τα χρήματά τους».

Ύστερα ο κ. Γιαννίκος ρωτήθηκε για τις συνέπειες που θα υπάρξουν εφόσον περάσει το νομοσχέδιο. «Όλες οι ομάδες θα έχουν πρόβλημα στις διεθνείς διοργανώσεις. Επίσης, θα αποχωρήσουν και οι ξένοι ποδοσφαιριστές λόγω αυτού. Αυτά ισχύουν σε μερικές ομοσπονδίες που έχουν παρόμοιες περιπτώσεις. Στην Αφρική είναι πολλές. Μόνο που οι ομάδες τους δεν παίζουν όπως στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. Ακόμα και η πρόσκαιρη μη συμμετοχή σε 1-2 κληρώσεις, αυτομάτως θα σημαίνει πως δεν θα μπορούν να παίξουν. Ως εκ τούτου, χάνονται βαθμοί στην Ελλάδα και η χώρα μας θα κατέβει ακόμα μερικά σκαλιά. Η απώλεια μιας σεζόν θα έχει καταστροφικές συνέπειες και σημαντικές επιπτώσεις».

Τέλος, ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού είπε: «Η θέση του Ολυμπιακού δεν διαφέρει από τις άλλες ομάδες. Η αντικειμενική ευθύνη για ό,τι γίνεται είναι του εσωτερικού κανονισμού του ποδοσφαίρου. Δεν γίνεται ο Υπουργός να τιμωρεί με δεκάδες εκατομμύρια για ρατσιστική συμπεριφορά. Στο αστικό ή στο ποινικό δικαστήριο, δεν υπάρχει αντικειμενική ευθύνη από την ομάδα, καθώς θα πρέπει να αποδειχτεί η σχέση της διοίκησης. Οι φίλαθλοι κάνουν τα επεισόδια, αυτοί δυσφημούν το προϊόν, είναι μια εσωτερική ποινή. Ο Υπουργός πάνω σε αυτή την ποινή θα στηριχτεί και αφού η ΠΑΕ θα πληρώνει πρόστιμο, θα βάζει κι άλλο ο Υπουργός».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ