2012-05-04 17:00:21
Φωτογραφία για Νέα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας για το υβριδικό φορτηγό Volvo
Το υβριδικό φορτηγό Mean Green της Volvo σημείωσε νέα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας στις 27 Απριλίου, στο Αεροδρόμιο Wendover στη Γιούτα των ΗΠΑ. Το Mean Green πέτυχε τα παρακάτω παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας: 1.000 μέτρα εν κινήσει –236.577 km/h και 1.000 μέτρα από στάση – 153.252 km/h. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του Mean Green, και μάλιστα σε τόσο μεγάλο υψόμετρο» δήλωσε ο Boije Ovebrink, οδηγός και ιδιοκτήτης του Mean Green. «Γνωρίζαμε την πρόκληση που επεφύλασσε το Wendover λόγω του υψομέτρου που ξεπερνά τα 1.280 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας».

Οι προσπάθειες κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτητας πιστοποιήθηκαν από τη Λέσχη Αυτοκινήτου των ΗΠΑ, τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), του κυβερνώντος σώματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα νέα παγκόσμια ρεκόρ θα εγκριθούν από τη FIA τις προσεχείς 30 - 60 ημέρες.

Το Mean Green κατέρριψε τα προηγούμενα ρεκόρ του – 218.780 km/h εν κινήσει και 152.253 km/h από στάση – που είχε πετύχει το 2011 στο Αεροδρόμιο Hultsfred στη Σουηδία.


Αν και οι τροποποιήσεις στην αεροδυναμική σχεδίαση αμαξώματος του Mean Grean δεν θυμίζουν τράκτορα έλξης, το φορτηγό βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε εξαρτήματα παραγωγής των οχημάτων Volvo, όπως καμπίνα και πλαίσιο του Volvo VN. Το Mean Green διαθέτει αναβαθμισμένο κινητήρα Volvo D16 και μία τροποποιημένη έκδοση του αυτοματοποιημένου κιβωτίου I-Shift της Volvo, που συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα του υβριδικού συστήματος κίνησης. Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και ενός Volvo D16 diesel αποδίδει 2.100 ίππους και σχεδόν 6.780 Nm ροπής – από τα οποία, 200 ίπποι και 1.200 Nm προέρχονται από τον ηλεκτροκινητήρα.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ