2015-05-09 21:13:50
Φωτογραφία για Με το σύνθημα Μάθε, Παίξε, Δείξε, έπεσε η αυλαία για το Let's do it Greece 2015
Η δράση Lets's Do it Greece 2015, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των 4ου και 9ου Συστημάτων Ναυτοπροσκόπων Πάτρας καθώς και με τη αρωγή αλλά και την υλικοτεχνική υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 35ου Δημοτικού σχολείου Πατρών, της διεύθυνσης του σχολείου και του διδακτικού του προσωπικού, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αλλά και με απροσδόκητη συμμετοχή, καθώς στη δράση συμμετείχαν πάνω από 120 μαθητές αλλά και λυκόπουλα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα έξης:

«Τα ενήλικα στελέχη των δύο προσκοπικών συστημάτων, με τη βοήθεια των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ξεκίνησαν να προετοιμάζουν τον προαύλιο χώρο του σχολείου τρεις μέρες πριν τη διεξαγωγή της δράσης, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των μικρών μαθητών αλλά και λυκοπούλων.

Ετσι, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 11η πρωινή, το σχολείο άρχισε να γεμίζει μαθητές, λυκόπουλα, γονείς και εκπαιδευτικούς πρόθυμους να συμβάλλουν στην ανάπλαση του προαύλιου χώρου.


Υπό την καθοδήγηση των ενηλίκων στελεχών των δυο συστημάτων έγιναν φυτεύσεις, χρωματίστηκαν παρτέρια και παγκάκια αλλά και σχεδιάσθηκαν επιδαπέδια παιχνίδια όπως κουτσό , ντάμα και σαλίγκαρος όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα παιχνιδιού και συνεργασίας.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο επίτευγμα της δράσης υπήρξε η ανάπλαση της μεγάλης κερκίδας του σχολείου η οποία χρωματίστηκε με το σύνθημα “Σε αυτό το σχολείο, είμαστε αληθινοί , κάνουμε λάθη , λέμε συγνώμη , δίνουμε 2η ευκαιρία , είμαστε χαρούμενοι , είμαστε φίλοι , συγχωρούμε , προσπαθούμε πολύ , είμαστε μία οικογένεια , ΑΓΑΠΑΜΕ” προκειμένου οι μικροί μαθητές να μην ξεχνούν ποτέ την πραγματική ουσία της παιδείας η οποία έχει ως θεμέλιο την εσωτερική μας καλοσύνη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και για την αμέριστη αρωγή τους καθώς χωρίς αυτούς η δράση μας δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας λοιπόν για του χρόνου . Με την ελπίδα αλλα και την ευχή μιας ακόμη μεγαλύτερης συμμετοχής προκειμένου να καταφέρουμε μαζί να γεμίσουμε με χρώμα και παιχνίδι κάθε γωνία της πόλης μας, σεβόμενοι την ανάγκη των παιδιών για μια πιο όμορφη πόλη.

Για «…να αφήσουμε έναν κόσμο λίγο καλύτερο απ' ότι τον βρήκαμε…».

ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική κίνηση μη πολιτική, μη κερδοσκοπική και ανοικτή σε όλους. Μέσα από την διασκέδαση, το παιχνίδι, την έρευνα και τη ζωή στην ύπαιθρο, ο Προσκοπισμός πετυχαίνει το σκοπό του να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτυχθούν πολύπλευρα ώστε να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και να γίνουν χρήσιμοι και δημιουργικοί πολίτες.

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας στεγάζεται στην οδό Β. Ρούφου 35-37 και λειτουργεί από το 1943 . Φέτος αναβίωσε το θεσμό της Προσκοπικής μπάντας.

Το 9ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας στεγάζεται στις Εργατικές Κατοικίες , στην περιοχή Ταραμπούρα και λειτουργεί απο το 1977 . Φέτος “υιοθέτησε” ένα πάρκο.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ