2015-05-31 16:20:06
Φωτογραφία για Ήρθε το τέλος της Barbie-εκπαιδεύτριας δελφινιών!
Η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων για τα φυλακισμένα κήτη σε μεγάλα ενυδρεία-θεματικά πάρκα οδήγησαν όπως φαίνεται την εταιρεία παιχνιδιών να αποσύρει την Barbie εκπαιδεύτρια δελφινιών από την αγορά.

Ακόμα και η Μπάρμπι (Barbie) είναι πλέον ενάντια στην αιχμαλωσία κητοειδών.  Η Ματέλ (Mattel), η εταιρεία που την κατασκευάζει, ανακοίνωσε ότι δεν θα παράγει πια το μοντέλο της εκπαιδεύτριας δελφινιών που περιείχε εκτός από την όμορφη ξανθιά κούκλα και 2 πλαστικά κήτη, μια φάλαινα αλλά και ένα δελφίνι τα οποία κολυμπούσαν σε μία μικροσκοπική πισίνα.

Η Ματέλ φαίνεται ότι συμφώνησε με την άποψη εκατομμυρίων ανθρώπων και πολλών φιλοζωικών οργανώσεων ότι δεν πρέπει τα παιδιά να διδάσκονται πως είναι φυσικό για τα υπέροχα αυτά πλάσματα να ζουν αιχμάλωτα σε μία μικρή πισίνα, σαν μπανιέρα, και να κάνουν κόλπα για μια σαρδέλα.

Αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για το λόγο που η Ματέλ αποσύρει το συγκεκριμένο μοντέλο κάποιοι λένε ότι υπήρξαν πολλές αρνητικές κριτικές στο site της, από φιλόζωους γονείς ενώ άλλοι λένε ότι απλά έληξε η άδεια χρήσης του ονόματος του διάσημου ενυδρείου Sea World και δεν ανανεώθηκε.


Το συγκεκριμένο ενυδρείο-θεματικό πάρκο των ΗΠΑ έχει τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ παράλληλα έχει πληγεί και η φήμη του. Κι αυτό, γιατί έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για κακομεταχείριση των αιχμάλωτων δελφινιών, φωκιών και φαλαινών Όρκα που έχει στις εγκαταστάσεις του.

Το ντοκιμαντέρ Blackfish, παραγωγής CNN, φανέρωσε τις άσχημες συνθήκες διατήρησης των ζώων, το μόνιμο στρες που είχαν, τα βασανιστήριά τους για να μάθουν νέα κόλπα αλλά και τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν καθημερινά οι εκπαιδευτές τους αφού τα ζώα…δεν τους «αγαπάνε» όπως θέλουν να παρουσιάζουν. Μάλιστα μία εκπαιδεύτρια βρήκε φρικτό θάνατο το 2010 από μία φάλαινα Όρκα.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ