2015-06-08 16:24:06
Φωτογραφία για Αλλεπάλληλες κλοπές μετασχηματιστών στην Αν. Αττική
Μεγάλο πρόβλημα με αλλεπάλληλες κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Οι ζημιές στους μετασχηματιστές παρουσιάζουν αυξητική τάση, με συνέπεια να βυθίζονται στο σκοτάδι πολλές περιοχές για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ταυτόχρονα ζημιώνουν και τα ταμεία της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πολύμηνη έρευνα του Mesogianews.gr η συχνότητα αλλά και το μέγεθος των κλοπών είναι ασύλληπτα! Από τον Μαραθώνα μέχρι το Λαύριο κλέβουν από 6 μέχρι 10 μετασχηματιστές την ημέρα!

Μόνο την εγκατάσταση ηλεκτροδότησης του μουσείου Βραυρώνας, από το 2008, την έχουν λεηλατήσει 50 φορές.

Δέκα σταθμοί που ηλεκτροδοτούν τον κάμπο της Παιανίας, από το κτήριο της Cosmote μέχρι την περίφραξη του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, μόνο τα τελευταία 5 χρόνια, τους έχουν αφαιρέσει 60 φορές. Μάλιστα οι δράστες στην παραπάνω περιοχή, τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχουν χτυπήσει 3 φορές!


Οι δράστες είναι πλήρως οργανωμένοι … για την αποξήλωση των μετασχηματιστών χρησιμοποιούν επαναφορτιζόμενα βαριά εργαλεία και σκάλες. Πρόκειται για νυχτερινές επιδρομές αυτοκτονίας, καθώς μια μικρή απροσεξία αρκεί για να κεραυνοβοληθούν από το ηλεκτρικό ρεύμα μέσης τάσης 25.000 βολτ.

Σκαρφαλώνουν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και αφού ξεβιδώσουν ή κόψουν τις βίδες από τις βάσεις που στηρίζονται οι μετασχηματιστές, τους ρίχνουν, με τη χρήση ιμάντων, στο έδαφος και αφαιρούν τον χαλκό από το εσωτερικό τους.

Από 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ κοστίζει στη ΔΕΗ κάθε κλοπή, με τους επιτήδειους να πωλούν τον χαλκό που βγάζουν για λίγα μόλις ευρώ!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ