2015-06-09 09:51:41
Φωτογραφία για Tο Google Play αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κατατάσσει τις εφαρμογές
φρεΤο Android Store (Κατάστημα Android) θα εγκαταλείψει τις κατηγορίες χαμηλής/μεσαίας/υψηλής ωριμότητας που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα και θα υιοθετήσει ένα νέο σύστημα που θα το διαχειρίζεται ένα αυτόνομο σώμα.Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νέων που αφήνονται μόνοι να παίζουν με τα έξυπνα τηλέφωνα και τις ταμπλέτες, αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στη Google να δείξει ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες της.Αλλά παραμένει η πιθανότητα για σύγχυση και αντιπαράθεση.

Γιατί λοιπόν γίνεται αυτή η αλλαγή;

Η Google λέει ότι θέλει να διαβεβαιώσει τους γονείς ότι οι εφαρμογές ταξινομούνται κατάλληλα και να αναθέσει αυτή τη δουλειά σε ειδικούς αντί να βασίζεται στην αυτο-αξιολόγηση των κατασκευαστών λογισμικού, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Αντί να χρησιμοποιεί τα δικά της κριτήρια, θα προσφέρει στους γονείς και στα παιδιά ταμπέλες παρόμοιες με αυτές που ήδη χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν καθοδήγηση σχετικά με την καταλληλότητα των βιντεοπαιχνιδιών για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, κάτι που θα πρέπει να είναι λίγο-πολύ οικείο.


Οι εκδοχές web και mobile του Play θα εφαρμόσουν πρώτες τη νέα ταξινόμηση, με το Android TV να ακολουθεί

Ποιος θα καθορίζει την κατάταξη;

Η κατάταξη θα καθορίζεται από ένα σχετικά καινούργιο σώμα, το International Age Rating Coalition (Διεθνής Συνασπισμός για την Ηλικιακή Κατάταξη).

Ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια και τα μέλη του έχουν υπάρξει μέλη της βιομηχανίας της ηλικιακής κατηγοριοποίησης για δεκαετίες.

Αντί για ένα συγκεντρωτικό γραφείο που θα εκδίδει μια ηλικιακή κατάταξη για κάθε εφαρμογή, οι πέντε συμμετέχοντες του IARC θα δίνουν ο καθένας τη δική του αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψιν τους τοπικούς νόμους και τις διαφορετικές πολιτιστικές ευαισθησίες.

Άρα, οι εφορμογές που περιέχουν γύμνια, βία, αναφορές σε τυχερά παιχνίδια και ναρκωτικά και άλλες με πιθανά ακατάλληλο παριεχόμενο, θα βαθμολογούνται διαφορετικά ανάλογα με το που στον κόσμο βασίζεται ο λογαριασμός του χρήστη.

Τα σώματα που συμμετέχουν είναι τα:

Australian Classification BoardClassifcacao Indicativa, που καλύπτει τη ΒραζιλίαEntertainment Software Rating Board (ESRB), που καλύπτει τη Β. ΑμερικήPan European Game Information (PEGI), που χρησιμοποιείται από το ΗΒ και 29 άλλες ευρωπαϊκές χώρεςUnterhaltungssoftware Selbstkontrolle, που καλύπτει τη ΓερμανίαΓενικές αξιολογήσεις θα δίνονται στις περιοχές τις οποίες δεν καλύπτει καμία από τις συμμετέχουσες αρχές

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ