2015-06-11 12:30:17
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ
Εντός της προσεχούς ώρας ξεκινά η νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με στόχο να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών για να κλείσει η συμφωνία, όπως δήλωσε και μετά τη συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ τα ξημερώματα ο κ. Τσίπρας. Επίσης, Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ το απόγευμα της Τετάρτης πριν από την τριμερή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Ελλάδα ζητά επέκταση του προγράμματος κατά εννέα μήνες, δηλαδή έως τον Μάρτιο του 2016, οπότε ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Οι βασικοί άξονες είναι να αγοράσει o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ και λήγουν το καλοκαίρι. 

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να χρησιμοποιηθούν τα περίπου 11 δισ. που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τώρα έχουν περάσει στον ESM και να αυξηθεί το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ.


Με αυτά τα δεδομένα, η ελληνική πλευρά δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα οποία παραμένει διαφωνία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα τίποτα.

Εν τω μεταξύ, αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ''Το Ποτάμι'', μετά την τριμερή σύσκεψη στις Βρυξέλλες. ''Το Ποτάμι'' επικρίνει την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και στόχων, τάσσεται υπέρ συμφωνίας που θα αποτελέσει οριστική λύση και κατά της 9μηνης παράτασης του μνημονίου «που θα σημαίνει παράταση του μαρτυρίου».

Με ανακοίνωσή του ''Το Ποτάμι'' επισημαίνει: 

«H εντατικοποίηση των συνομιλιών που συμφώνησε χθες ο κ.Τσίπρας, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των συνομιλιών, μαρτυρά την απουσία σχεδίου και στόχου της κυβέρνησης. Η αβεβαιότητα απειλεί να σκοτώσει και τα εναπομείναντα ζωντανά κομμάτια της ελληνικής οικονομίας. Μόνη λύση είναι μια συμφωνία που θα σταματήσει τον κατήφορο και θα ανοίξει το δρόμο για μια οριστική λύση που θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Παράταση του μνημονίου για άλλους 9 μήνες σημαίνει παράταση του μαρτυρίου. Σημαίνει ακινησία, χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο, ίσα ίσα για να πληρώνονται οι δόσεις, μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων και επιστροφή στα πρώτα μνημονιακά χρόνια».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ