2015-06-15 19:17:18
Φωτογραφία για ΓΕΜΑΤΗ ΑΤΑΚΕΣ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ!
Μαραθώνια ήταν η συνέντευξη Τύπου των πρωταθλητών Ελλάδας, γεμάτη ατάκες, εξομολογήσεις και αμοιβαία συγχαρητήρια.

Πρώτος μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης, μετά ήταν η σειρά του Γιάννη Σφαιρόπουλου και στο τέλος πήραν τον λόγο οι πρόεδροι του Θρύλου, αδελφοί Αγγελόπουλοι που ως συνήθως… έβγαλαν και τις περισσότερες ατάκες!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού υποκλίθηκε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και χαρακτήρισε την σεζόν που μόλις τελείωσε εφάμιλλη με αυτή του 2012. “Ολοκληρώσαμε μια φοβερή χρονιά με τον τρόπο που άρμοζε και το αξίζαμε επί ενός σπουδαίου αντιπάλου. Δεν ξεκίνησε καλά, αλλά τελείωσε ιδανικά. Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ σε όλη τη χρονιά και φτάσαμε στον τελικό της Ευρωλιγκας. Πήραμε το δεύτερο πρωτάθλημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μπορούμε να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών και να μην αλλάξουμε πολλά, για να έχουμε μια συνέχεια στις κατακτήσεις των τίτλων και τις διακρίσεις.


Αξίζουν στον κόουτς Σφαιρόπουλο τα περισσότερα συγχαρητήρια. Μας άλλαξε το τσιπάκι στο μυαλό μας. Επένδυσε στο ψυχολογικό τομέα, μας έκανε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε. Στηριχθήκαμε στην άμυνα μας και μας έκανε να κερδίζουμε και τις μέρες που δεν ήμασταν καλά. Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Μόνο εμείς ξέρουμε πόσο. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μας”.

Τι μέτρησε και είχε διαφορετική εικόνα ο Ολυμπιακός στους τελικούς? “Είχαμε θέληση και αποφασιστικότητα στους τελικούς. Δεν περιμένουμε τώρα για να ετοιμαστούμε. Χωρίς δικαιολογίες, στο Φάιναλ Φορ είχαμε ντεσαβαντάζ λόγω έδρας. Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε εκεί και θέλουμε να πάμε και του χρόνου στο Βερολίνο. Δουλέψαμε σκληρά. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Τώρα γευόμαστε το νέκταρ της επιτυχίας. Είναι εξίσου επιτυχημένη σεζόν με το 2012 ή ίσως και καλύτερη. Στο αν θα κατακτήσεις ένα τίτλο μετράνε πολλά, αλλά σημασία έχει ότι ήμασταν εκεί. Αυτή θα είναι η βάση μας και του χρόνου. Με σεμνότητα και ταπεινότητα θα συνεχίσουμε.

Το μεγαλύτερο μυστικό μας είναι η καλή χημεία. Έχουμε καλές σχέσεις μεταξύ μας. Βάζουμε το εγώ κάτω από το εμείς. Σε άλλες ομάδες πολλοί παίκτες θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές, αλλά είναι εδώ για να κερδίζουν τίτλους. Έχουμε μια διοίκηση συνέχεια δίπλα μας, στα δύσκολα και τα εύκολα. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας. Ο Σφαιρόπουλος με έκανε καλύτερο ως παίκτη και ως άνθρωπο. Δουλεύουμε σαν μια καλή οικογένεια”.

Σφαιρόπουλος: Ιστορικές στιγμές, μεγάλη επιβράβευση

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ευχήθηκε όλοι να έχουν μια ευκαιρία όπως αυτή που ο ίδιος πήρε στον Ολυμπιακό, ευχαρίστηκε τους προέδρους για την εμπιστοσύνη τους και είπε πως τα λόγια ενός παίκτη σαν τον Σπανούλη, αποτελούν την μεγαλύτερη επιβράβευση για τον ίδιο.

“Είναι ιστορικές οι στιγμές. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, αυτοί που δίνουν τα πάντα κάθε μέρα. Αυτός ο τίτλος τους επιβραβεύει. Παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ, πήραμε το πλεονέκτημα έδρας, κερδίσαμε στον τελικό τον αιώνιο αντίπαλο μας με 3-0 και δικαιούμασταν αυτόν τον τίτλο.

Είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να δουλεύω σε μια ομάδα όπως τον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω τους αδερφούς Αγγελόπουλους που με εμπιστεύτηκαν. Τους αφιερώνουμε αυτό το πρωτάθλημα. Στηρίζουν την ομάδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Τη στηρίζουν και στις χαρές και στα δύσκολα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που δουλεύουν με πολύ κόπο, όσους είναι στα γραφεία, τους πάντες. Σε όλους αυτούς αξίζει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αυτής. Είναι ζωντανός οργανισμός η ομάδα και όσοι δουλεύουν σε αυτή, έχουν μερίδιο. Ευχαριστώ και τον κόσμο του Ολυμπιακού που είναι κοντά μας και θέλουμε να είναι δίπλα μας και στα δύσκολα. Κλείνει μια χρονιά με τον ιδανικό τρόπο. Παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στην Ελλάδα και από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Η πορεία μας πιστοποιεί την αξία μας”.

Επί των ημερών του ο Ολυμπιακός έκανε 5 σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού και πήρε πρωτάθλημα με σουίπ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Τι άλλαξε ο ίδιος και η ομάδα του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε πιο έτοιμη απέναντι στους πράσινους? “Χρειάζεται μεγάλη υπομονή για να πάρεις μια ευκαιρία. Ευχαριστώ τους αδερφούς Αγγελόπουλους που το 2005 με έφεραν και τώρα που με εμπιστεύτηκαν ως πρώτο προπονητή. Θέλει υπομονή και σκληρή δουλειά. Εύχομαι σε όλους να πάρουν μια μεγάλη ευκαιρία όπως έχω πάρει εγώ. Όταν ήρθα στην ομάδα προσπάθησα να αλλάξω τη σοβαρότητα, τη νοοτροπία και την πειθαρχεία που είχαμε. Επίσης, προσπάθησα να ξεκινάμε τα ματς από την άμυνα. Αν επικεντρώνουμε την προσοχή μας στον αντίπαλο και όχι στο πόσο θα σκοράρουμε. Με καλή άμυνα σήμερα βάλαμε 93 πόντους.

Όταν παίξαμε το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα ήταν μεγάλο ματς, πολύ κρίσιμο. Αν χάναμε θα χάναμε και το πλεονεκτημα έδρας και είχαμε πίεση. Ηταν πολυ΄σημαντικό εκείνο το ματς. Ηταν πολύ σημαντικό ότι κερδίσαμε και στην κανονική περίοδο στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα είχε πολύ καλό ρυθμό. Το καλύτερο από τα πέντε ματς ήταν εκείνο. Τότε πήραμε τη ψυχολογία για τους τελικούς. Στους τελικούς κάθε ματς ήταν ξεχωριστό. Επικεντρωθήκαμε στο πρώτο ματς γιατί είχαμε την πίεση. Είναι η πρεμιέρα στους τελικούς πάντα δύσκολη. Έπρεπε να διαχειριστούμε το πλεονέκτημα για να μην επιφέρει μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα. Δείξαμε μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Το κλειδί ήταν η νίκη στο ΟΑΚΑ. Ημασταν πολύ συγκεντρωμένοι, ήμασταν καλύτεροι από το πρώτο ματς, ακόμα και όταν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα. Στο τρίτο ματς έπρεπε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που ήμασταν το φαβορί, αλλά έπρεπε να μη φοβηθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Να έχουμε υπομονή. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάνε τα παιχνίδια. Κάποιες φορές θα κερδίσεις και κάποιες θα χάσεις.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν προπονητή είναι τα καλά λόγια των παικτών του και για μένα όσα είπε ο Σπανούλης. Είναι μεγάλη χαρά να το ακούω αυτό και ιδιαίτερα από έναν παίκτη της εμβέλειας του Σπανούλη. Δεν βγαίνει συχνά τέτοιος παίκτης παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ελλάδα. Είναι το φωτεινό παράδειγμα για όλους. Όταν μιλά έτσι για σένα, είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση. Είναι σημαντικό ότι και ο Βασίλης και όλοι παίκτες προσπαθούν να κάνουν όσα λέμε. Είναι σπάνιο για μια ομάδα να έχει τόσο καλά παιδιά και παίκτες. Εύχομαι να συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να έχουμε επιτυχίες”.

Αγγελόπουλοι: Όλα… λάθος το κάνουμε ρε Παναγιώτη?

Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού μίλησαν για όλα, έστειλαν μήνυμα σε όσους τους κάνουν σκληρή και μηδενιστική κριτική χρησιμοποιώντας χιούμορ και έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι κατέκτησαν τον τίτλο με ένα τρόπο που για αυτούς αποτελεί στάση ζωής. 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε.

“Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Κάναμε ένα ιστορικό επίτευγμα, πήραμε τον τίτλο αήττητοι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας. Είναι δικαίωση στάσης ζωής αυτός ο τίτλος. Ξεφεύγει από τα αθλητικά πλαίσια. Είναι δικαίωση ότι μπορούμε να πετύχουμε με τον τρόπο μας. Πιστεύαμε ότι κάτι γινόταν και δεν μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Αλλάζουν τώρα πράγματα, Θα το δουν και οι αντίπαλοί μας. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τέτοιες καταστάσεις, όταν έχεις χάσει. Ξεκίνησε άσχημα η χρονιά με ατυχές αποτέλεσμα στο Κύπελλο. Ξεκίνησε μια απίστευτη “επίθεση” σε αυτή την ομάδα και σε εμάς.

Είχαμε βαρεθεί να διαβάζουμε ότι όλα τα κάνουμε λάθος. Το καλοκαίρι κάναμε το σχεδιασμό και νομίζαμε ότι τα κάναμε όλα λάθος με όσα γραφόντουσαν. Η δύναμη του Τύπου είναι μεγάλη. Όταν τα κάνεις όλα λάθος, αρχίζεις να ψάχνεσαι. Ρωτούσα τον Παναγιώτη, τι έγινε, όλα όσα αποφασίζουμε λάθος είναι? (εκεί τόσο οι Αγγελόπουλοι όσο και οι περισσότερο παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν στα γέλια).

Η χρονιά είναι εφάμιλλη με το 2012. Είναι απίστευτη η ευρωπαϊκή πορεία μας. Κερδίσαμε στη Βαρκελώνη με φανταστικό μπάσκετ και θα βλέπουμε για χρόνια αυτό το ματς. Η τιτανομαχία και η νίκη με τη ΤΣΣΚΑ και ο τελικός. Ένα σουτ να έμπαινε στο κρίσιμο σημείο, πιστεύω θα το παίρναμε. Μετά ήρθε ένα πανάξιο πρωτάθλημα με όλες τις συνθήκες όπως πρέπει. Είναι μεγάλη περηφάνια.

Μετά τον αγώνα κυπέλλου έπρεπε να διαχειριστούμε μια κρίση. Πιστεύουμε ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Χρειαζόταν κάποιος χρόνος. Είχαμε μιλήσει και νωρίτερα με τον Γιάννη. Ήταν ο ιδανικός στην κατάλληλη στιγμή”.

Τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

“Συγχαρητήρια σε όλους. Είναι ιστορική σεζόν αυτή που τελείωσε. Όπως καταλάβαμε περισσότερο και από το 2012, ο Ολυμπιακός έκανε πολύ κόσμο όχι μόνο τους οπαδούς του, να στηρίζει την ομάδα για αυτό που πρεσβεύει ο μπασκετικός Ολυμπιακός και εμείς. Αρέσει σε πολύ κόσμο η στάση ζωής που έχουμε. Αρέσει σε όλους το μπάσκετ που παίζουμε.

Όταν χάσαμε δίκαια από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, κάναμε την καλύτερη επιλογή. Νιώθω χαρούμενος για τον Σφαιρόπουλο. Τον γνωρίσαμε πριν εννιά χρόνια. Δεν χρειαζόταν να του εξηγήσουμε τι σημαίνει ο Ολυμπιακός. Νιώσαμε έκπληξη κάποιες φορές με ο,τι έκανε ως πρώτος προπονητής. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει και αποτυχίες και αντίξοες συνθήκες και μεγάλοι τραυματισμοί. Αυτό που μας κρατάει είναι ότι είμαστε ενωμένοι, συζητάμε τα πάντα και μαζί με τον Σκινδήλια κάποιες φορές οι τρεις μας διαφωνούμε και… τσακωνόμαστε, αλλά καταλήγουμε στις σωστές αποφάσεις. Ευχαριστώ τη γυναίκα μου διότι αυτό που ζούμε τα τελευταία εννιά χρόνια είναι σημαντικό. Με έχει στηρίξει με το δικό της σημαντικό τρόπο.

Ο Ολυμπιακός το 2012 κατέκτησε το πρωτάθλημα, είχε κορμό με εντυπωσιακή προοπτική, αλλά για να φτάσει στο πρωτάθλημα του 2015 ο Ολυμπιακός έχασε τους 5 τίτλους που διεκδικήθηκαν από τότε στην Ελλάδα. Την στιγμή που στην Ευρωλίγκα πήγε σε ακόμα δύο τελικούς τις τρεις σεζόν που ακολούθησαν. Πως το εξηγούν οι πρόεδροι των Πειραιωτών?

“Στην Ευρωλίγκα υπάρχουν κανόνες τους οποίους σέβονται όλοι, ενώ εδώ οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Είναι δουλειά του προπονητή και δική μας να έχουμε τους πάντες έτοιμους για να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Δεν κατάφερε ο προηγούμενους προπονητής να τους κάνει να κερδίσουν στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα”, ήταν το σχόλιο του Παναγιώτη, ενώ ο Γιώργος τόνισε.

“Στην Ελλάδα είναι πιο δύσκολο να κατακτήσεις τους στόχους σου από ότι στην Ευρωλίγκα. Για λόγους που δεν έχουν σχέση με τα αγωνιστικά. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ εντός των τειχών. Άλλαξε δυο φορές προπονητή ο Παναθηναϊκός και άλλαξε και διοίκηση. Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Παναθηναϊκού έχει σχέση με το 2012. Είναι δύσκολο να αντιδράσεις και να ξεπεράσεις καταστάσεις, όταν έχεις μείνεις χωρίς τίτλους. Ίσως και φέτος δούμε αλλαγές”.

Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού ρωτήθηκαν και απάντησαν για την προσφορά του Βασίλη Σπανούλη.

“Ο Βασίλης άλλαξε την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δικαιωμένοι είναι πάντα αυτοί που παίρνουν τους τίτλους. Ήταν σίγουρα μια μεγάλη κίνηση. Εδώ παίζει αυτό το μπάσκετ, εδώ είναι ο ηγέτης, εδώ τον αναγνωρίζουν και τον δέχονται όλοι. Στον Ολυμπιακό βγάζει τον καλύτερο του εαυτό. Αυτό σημαίνει υγιής σχέση” 

Στη συνέχεια ακολούθησε αποθέωση του κόουτς Σφαιρόπουλου από τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο. “Το δύσκολο είναι να αναλάβει κάποιο ρόστερ που έφτιαξε άλλος προπονητής και να κάνει ο,τι πέτυχε ο Σφαιρόπουλος. Ο άνθρωπος έγραψε ιστορία, του βγάζω το καπέλο”.

Για την ανανέωση του Σλούκα και τις φήμες για Περπέρογλου, οι Αγγελόπουλοι σχολίασαν. “Δεν είναι της στιγμής. Όποιος έχει φύγει, με κανέναν από αυτούς δεν έχει τύχει να ξαναμιλήσουμε. Όσα γράφτηκαν για τον Περπέρογλου, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ούτε με τον Κάιλ έχουμε συζητήσει. Έχουμε την πρόθεση και εμείς και ο Κώστας να μείνει στον Ολυμπιακό. Είμαστε η καλύτερη ομάδα την τελευταία επταετία και στηριζόμαστε στον ίδιο κορμό. Αυτό είναι ελληνικό φαινόμενο, να διαβάζουμε τους παίκτες που θέλει ο Ολυμπιακός και όχι ο Παναθηναϊκός μέσα στους τελικούς. Ο κοινός παρονομαστής είναι ο Σπανούλης, ο Μάντζαρης, ο Πρίντεζης και ο Σλούκας. Αυτοί βάζουν το κάθε νέο μέλος της ομάδας στο πνεύμα του Ολυμπιακού. Φυσικά και θέλουμε να μείνει στον Ολυμπιακό ο Σλούκας”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ