2015-06-20 10:36:11
Φωτογραφία για Σκληρό τελεσίγραφο Τουσκ στην Ελλάδα: Συμβιβασμός ή χρεοκοπία
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μια "κρίσιμη" κατάσταση, όπως είπε, να καταλήξει σε μια διευθέτηση με τους πιστωτές της, καθώς εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία η χώρα θα οδηγηθεί "σε στάση πληρωμών", σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

"Πλησιάζουμε το σημείο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί να επιλέξει αυτή που θεωρώ ότι είναι μια καλή πρόταση" των πιστωτών, "ή να οδηγηθεί απευθείας σε στάση πληρωμών", είπε ο Τουσκ, που αποφάσισε χθες να συγκαλέσει τη Δευτέρα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης αφιερωμένη στην Ελλάδα.

"Δεν απομένουν παρά μερικές ημέρες (...). Το παιγνίδι του ισχυρότερου πρέπει να σταματήσει", πρόσθεσε ο Τουσκ.

«Το τρέχον οικονομικό πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα λήγει σε 11 ημέρες», σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσθέτει: «Ο σκοπός της Συνόδου είναι να διαβεβαιώσει ότι θα γίνουν κατανοητές οι θέσεις όλων των πλευρών καθώς και οι πιθανές συνέπειες των αποφάσεών μας».


Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, η Σύνοδος της Δευτέρας δεν θα είναι το τελικό βήμα και προσθέτει πως δεν θα υπάρξουν λεπτομερείς τεχνικές διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας πως το κομμάτι αυτό παραμένει στα χέρια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Απόψε ο Ντόναλντ Τουσκ διευκρίνισε ότι εκτός των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων των 19 κρατών μελών της Ευρωζώνης, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έχουν επίσης προσκληθεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας. Επιπλέον έχει προσκληθεί και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ως πρόεδρος του Γιούρογκρουπ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ