2015-06-21 08:48:40
Φωτογραφία για Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ VD
Χαιρετίζουν οι ΑΝΕΛ τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη

Οι κινητοποιήσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Δουβλίνο και Ρώμη έστειλαν το ηχηρό μήνυμα ότι η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί, επεσήμανε σε δήλωσή του, χθες αργά το απόγευμα,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, οι Ευρωπαίοι πολίτες διαδήλωσαν για έναν διαφορετικό ευρωπαϊκό δρόμο, στον αντίποδα της μνημονιακής λογικής. «Έναν δρόμο σαν αυτόν για τον οποίο παλεύει η Ελληνική κυβέρνηση», προσθέτει. «Γι’ αυτό άλλωστε οι διαδηλωτές σήμερα εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα. Ο αγώνας μας είναι και δικός τους αγώνας. Μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία, μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή», καταλήγει ο κ. Σακελλαρίδης.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαιρετίζουν τις πανευρωπαϊκές διαδηλώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα που έγιναν σε Λονδίνο, Παρίσι, Δουβλίνο, Ρώμη και Βερολίνο», επισημαίνει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Όπως εκτιμά η κ. Χρυσοβελώνη, «Οι διαδηλώσεις αυτές δείχνουν πως οι λαοί της Ευρώπης εναντιώνονται σφόδρα στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο της χωρίς έλεος λιτότητας, το οποίο στην πράξη δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Ευρώπη των κοινωνικών αξιών και της αλληλεγγύης».


Παράλληλα, διαπιστώνει ότι είναι ιδιαίτερα το γεγονός, ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στον «δήθεν μονόδρομο της Ευρώπης του δημοσιονομικού ''ζουρλομανδύα''». «Δείχνουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει κατάλυση των δικαιωμάτων και των κοινωνικών αξιών, ούτε άνευ όρων παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές», κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Παρίσι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τους πρόσφυγες και κατά των πολιτικών της λιτότητας, με σύνθημα «Η κρίση μας σκοτώνει, ο αγώνας μας ενώνει».

Φωνάζοντας «Μαζί, μαζί κατά της λιτότητας», οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Στάλινγκραντ προς την πλατεία Δημοκρατίας πίσω από ένα πανό που έγραφε «Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει, αντιστεκόμαστε!»

Επικεφαλής της πορείας, όπου ανέμιζαν οι σημαίες του Κόμματος της Αριστεράς, του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, του κόμματος Ευρώπη Οικολογία Πράσινοι και ελληνικές σημαίες, βρίσκονταν ο Ζαν - Λικ Μελανσόν του Κόμματος της Αριστεράς και ο Πιερ Λοράν του Κομμουντιστικού Κόμματος.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 16:30 ώρα Ελλάδος από την περιοχή του μετρό «Στάλινγκραντ» στο βόρειο Παρίσι και κατευθύνθηκε ειρηνικά στην πλατεία της Δημοκρατίας, όπου η σύναξη συνεχίστηκε με συζητήσεις και μουσικές. Στο κείμενο του καλέσματος σημειωνόταν μεταξύ άλλων:

«Σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις, επιχειρούν να λυγίσουν την Ελλάδα, να πνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ