2015-06-24 22:25:07
Φωτογραφία για Η  Κάτω Αχαΐα εορτάζει τον Πολιούχο και Προστάτη της, Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο
Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, επισημότητα και κατάνυξη, η Κάτω Αχαΐα, έδρα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, θα τιμήσει και θα εορτάσει τον Πολιούχο και Προστάτη της, τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015.

Το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης, έχει ως εξής:

Την παραμονή της εορτής, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, στις 18.30, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου – Βοηθού Επίσκοπου του Μητροπολίτου Πατρών.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στις 7:30 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείον Λόγο.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 18:30, θα τελεστεί μεθεόρτιος Εσπερινός και αμέσως μετά (περί τις 19.15), θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πλαισιωμένη από τιμητικά αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και από νέες και νέους της Ενορίας ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων θα παιανίζει τα αρμόζοντα.


Θα ακολουθήσει εορταστική εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας κατά την οποία οι Νεανικές Ομάδες αυτών, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

*Τέλος στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΟΙΒΩΤΑΣ».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ