2015-07-11 23:01:09
Φωτογραφία για Σ.Ε.Β : Σε Μαγνησία και Λάρισα τα μεγαλύτερα προβλήματα
Στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας σ ότι αφορά τη περιφέρεια Θεσσαλίας, καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στις επιχειρήσεις εξαιτίας της τραπεζικής αργίας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που διαθέτει ο ΣΕΒ Θεσσαλίας.

Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα τα μέλη του ΣΕΒ καλούνται να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που μοίρασε ο Σύνδεσμος, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα κατά περίπτωση και να απαιτηθεί  η παρέμβαση των αρμοδίων υπουργείων.Από τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στις εισαγωγές/εξαγωγές, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες εισαγωγών υλών από το εξωτερικό  και σε πολλές περιπτώσεις, ακυρώσεις από την πλευρά των προμηθευτών.

Οι προμηθευτές του εξωτερικού έχουν αρχίσει και κινούνται προς δυσμενείς όρους συναλλαγών, ζητώντας ακόμη και 100% προπληρωμή, ενώ προκύπτουν προβλήματα και στην εξόφληση των εισαγωγών, λόγω της απαιτούμενης έγκρισης από την αρμόδια Επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Στο ερωτηματολόγιο που έχει προωθήσει ο ΣΕΒ Θεσσαλίας σε όλα τα μέλη του, οι επιχειρήσεις καλούνται να απαντήσουν με λεπτομέρειες, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν όσον αφορά τον ανεφοδιασμό τους με πρώτες ύλες, με τις εμπορικές συναλλαγές, εάν έχουν ακυρωθεί συμφωνίες και με ποιους πελάτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως κινείται και καταγραφή των προβλημάτων κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού λόγω της τραπεζικής αργίας , που έχει στην διάθεση του το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ