2015-07-19 20:27:09
Φωτογραφία για Νέους αντάρτες στην ψηφοφορία την Τετάρτη βλέπουν οι FT
Η σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να υποστεί έντονη πίεση... αν και όχι απαραίτητα θανατηφόρα, αυτή την εβδομάδα όταν το κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει για δεύτερη φορά μεταρρυθμιστικά μέτρα για να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης αναφέρουν οι Financial Times σε εκτενές άρθρο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το οποίο συνυπογράφουν ο Kerin Hope και ο Tony Barber.

Τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανόν να προστεθούν στους 38 που είτε καταψήφισαν είτε ψήφισαν παρών στην περασμένη ψηφοφορία, ανέφεραν πηγές από το κόμμα στην εφημερίδα.

Όπως αναφέρουν οι FT, μια τέτοια εξέγερση δεν θα ρίξει αναγκαστικά κάτω το κόμμα ούτε θα διακινδυνεύσει απαραιτήτως το πακέτο ύψους 86 δισ. ευρώ. Θα αυξάνει ωστόσο την πιθανότητα νέων εκλογώνστην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, της οποίες επικαλούνται οι FT.


Οι νέες εκλογές θα είχαν επιπτώσεις στις πιθανότητες της Ελλάδας να εξασφαλίσει μια γενναία ελάφρυνση του χρέους, σημειώνουν οι αρθρογράφοι.

Οι δανειστές της Ελλάδας λένε ότι δεν θα εξετάσουν μια ελάφρυνση του χρέους έως ότι οι εμπειρογνώμονες τους ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση για το νέο πρόγραμμα. Αυτή η αξιολόγηση μπορεί να χρειαστεί να καθυστερήσει, εάν πραγματοποιηθούν εκλογές τον Οκτώβριο.

Η διενέργεια μιας νέες εκλογικής αναμέτρησης -προσθέτουν οι FT- μπορεί επίσης να εμβαθύνει τον σκεπτικισμό σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την ικανότητα ή την προθυμία της κυβέρνησης να τηρήσει τις νέες δεσμεύσεις της στους τομείς της αύξησης της φορολογίας, των συντάξεων, της αγοράς εργασίας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Αν υπάρξουν περαιτέρω διαρροές, αυτές αναμένεται να προκύψουν από βουλευτές που εκπροσωπούν αγροτικές περιφέρειες και είναι αναστατωμένοι από τις προτάσεις για τη φορολογία των αγροτών, ανέφεραν πηγές του κόμματος στους FT.

Ακόμη και εάν υπήρξουν μόνο 4 επιπλέον διαρροές αυτές είναι αρκετές για να κατεβάσουν τον αριθμό των βουλευτών που υποστηρίζουν τον Τσίπρα κάτω από τους 120, σημειώνουν μεταξύ άλλων οι FT.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ