2015-07-21 23:14:45
Φωτογραφία για Τι κι αν πήρα 3ετή εγγύηση; Όταν τη χρειάστηκα, πήρα τα...
Αγαπητό tromaktiko,

πριν 16 μήνες περίπου αγόρασα απ'τον Κωτσόβολο ένα Laptop Lenovo αρχικής αξίας 450 ευρώ + τόκοι 548 ευρώ. Ο πωλητής μου πρότεινε να αγοράσω την επιπλέον εγγύηση 3 ετών total support premium αξίας 155 ευρώ.

Μου διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη εγγύηση καλύπτει πάσης φύσεως βλάβη του υπολογιστή και αντικατάσταση του με νέο υπολογιστή!

Φυσικά δέχτηκα και αγόρασα την εγγύηση. 16 μήνες μετά ο υπολογιστής παρουσίασε πρόβλημα. Δεν άνοιγε καθόλου. Δυστυχώς δεν κατάφερα να σώσω τα αρχεία μου και πήγα το laptop στο κατάστημα του Κερατσινίου όπου έγινε η αγορά για επισκευή. Ο υπάλληλος στο δελτίο αποστολής έγγραψε να μην χαθούν τα αρχεία του υπολογιστή!

2 εβδομάδες αργότερα με καλούν απ'το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας για να μου πουν ότι ο υπολογιστής χρειάζεται απλά ένα format και για να σώσουν τα αρχεία θέλουν 40 ευρώ!

Τους εξήγησα ότι κάτι τέτοιο δεν αναγράφεται στο συμβόλαιο ίσα ίσα που λέει κάπου στα ψιλά γράμματα ότι η εταιρεία θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να μη χαθούν τα αρχεία του υπολογιστή. Μόλις ανέφερα αυτό με συνέδεσαν τηλεφωνικά με τον διευθυντή του καταστήματος!

Ανένδοτος προσπαθούσε να με πείσει με κάθε τρόπο ότι το σώσιμο αρχείων πληρώνετε εξτρά.Στην ερώτηση μου για ποιο λόγο δεν αναγράφονται πουθενά οι εξτρά χρεώσεις δεν πείρα πειστική απάντηση! Νιώθω πολύ κορόιδο και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Μάλλον θα κινηθώ νομικά εάν δεν βρω λύση!

Αναγνώστρια Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ