2015-07-23 12:48:34
Φωτογραφία για Ο Δραγασάκης με κινέζους επενδυτές επιχειρεί ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι
Τις βασικότερες δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε ήταν η είσοδος επενδύσεων και συγκεκριμένα από το εξωτερικό στην Ελλάδα, προκειμένου με την αντίστοιχη δημιουργία θέσεων εργασίας να αντισταθμιστούν σε κάποιο βαθμό οι αρνητικές συνέπειες της λιτότητας του μνημονίου.

Ο υπουργός οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης φαίνεται πως έχει αναλάβει να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα φέρουν στη χώρα ξένο κεφάλαιο το οποίο είτε στα πλαίσια ιδιωτικοποιήσεων, είτε νέων επενδύσεων θα βοηθήσει στην ανακοπή της καταβαράθρωσης του ελληνικού ΑΕΠ, όπως αναμένεται να συμβεί μετά την εφαρμογή του νέο μνημονίου.

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε εχθές η συνάντηση του κ. Δραγασάκη με εκπροσώπους της κινεζικής κοινοπραξίας Fosun Group. Αφού ο ίδιος τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα και ανέπτυξε τις προοπτικές που η χώρα παρουσιάζει για επενδύσεις και τις αναπτυξιακές δυνατότητες μακροχρόνιας απόδοσης.


Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της κινεζικής κοινοπραξίας εξέφρασαν ικανοποίηση για την παρουσία τους στην Ελλάδα και τόνισαν ότι η χώρα παραμένει βασικός επενδυτικός τους προορισμός. Επιπροσθέτως, εξέφρασαν την επιθυμία της Fosun Group να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον κλάδο τους τουρισμού και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Το θετικό με αυτού του είδους τις επενδύσεις είναι ότι πρόκειται για «υπομονετικά» κεφάλαια που δεν αποζητούν να αποσβέσουν τις επενδύσεις τους πολύ σύντομα και ως εκ τούτου θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση διεθνούς εμπιστοσύνης για την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό. Από την άλλη όμως οι κίνδυνοι για τις μικρομεσαίες εταιρίες στη χώρα που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που κινεζικό κεφάλαιο θα εισαχθεί είναι μεγάλοι και είναι μάλλον απίθανη αυτή τη στιγμή η οποιαδήποτε προστασία του μικρομεσαίου κεφαλαίου από το κράτος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ