2015-07-23 12:47:16
Φωτογραφία για Αφιέρωμα από το Paris Match: «Μπέτυ Τσίπρα, η Σιδηρά Κυρία της Ελλάδας»
«Μπέτυ Τσίπρα, η Σιδηρά Κυρία της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του Paris Match για τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το γαλλικό περιοδικό Paris Match φιλοξενεί στο τελευταίο του τεύχος ένα άρθρο για την Μπέτυ Μπαζιάνα, τη σύντροφο και μητέρα των παιδιών του Αλέξη Τσίπρα.

Ο δημοσιογράφος την χαρακτηρίζει αριστερή συνείδηση του Αλέξη Τσίπρα, εκείνη που… μιλάει όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να κάνει παραχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει, η Μπέτυ-Περιστέρα Μπαζιάνα είναι «διακριτική στις δημόσιες εμφανίσεις της». Χαρακτηριστικά γράφει: «Αυτή η όμορφη μελαχρινή, μια μηχανολόγος μηχανικός και μητέρα δυο αγοριών, αποφεύγει την έκθεση στη δημοσιότητα και αφήνει τον Αλέξη, τον εφηβικό της έρωτα, να παίρνει πάνω του όλα τα φώτα».

Το περιοδικό υπενθυμίζει και τα όσα είχε πει ο Ελληνας πρωθυπουργός στις 17 Ιουνίου στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ: «Αν υποκύψω στις απαιτήσεις των δανειστών, η γυναίκα μου θα με παρατήσει. Δεν τολμώ να την απογοητεύσω, δεδομένου ότι είναι πιο αριστερή από μένα».


Μάλιστα, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους της Ελλάδας και μάλιστα με πολύ δύσκολους όρους, το Paris Match αναρωτιέται: «Έμεινε η Μπέτυ δίπλα στο σύντροφό της ή εγκατέλειψε το σπίτι; Κανείς δεν ξέρει».

«Δύσκολο να πιστέψεις ότι η Περιστέρα, Μπέτυ για το σύντροφό της, θα μπορούσε να περάσει αυτές τις μέρες χωρίς να πει μια λέξη. Επειδή γι’ αυτή την ακτιβίστρια που μεγάλωσε στην Καρδίτσα, μια περιοχή σημαντική για την Αριστερά και σε μια αφοσιωμένη οικογένεια, το να βιώσει αυτή τη βίαιη στροφή ενορχηστρωμένη από το σύντροφό της θα πρέπει να ήταν σπαρακτικό» γράφει το Paris Match και… θυμίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν περίπατο, για την ελπίδα που… έρχεται και όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.

«Κόκκινη Μπέτυ» είναι το παρατσούκλι που της έχει αποδώσει ο ξένος Τύπος, γράφει το γαλλικό περιοδικό, σημειώνοντας πως πρέπει να έζησε περήφανα το “Όχι” στο δημοψήφισμα, αλλά λίγες ημέρες μετά είδε τον Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από 17 ώρες διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής και αφού τον “σταύρωσαν” οι “εταίροι”, να αποδέχεται σκληρότερους όρους για τη διάσωση της Ελλάδας.

Αλλά, σύμφωνα με το περιοδικό “η ελεύθερη ένωση, σύμφωνα με τους συγγενείς τους (σ.σ. εννοεί γιατί δεν είναι παντρεμένοι) είναι στέρεη και μπορεί να αντέξει τις αναταράξεις”.

Η γνωριμία, το ΚΚΕ και οι μαθητικές κινητοποιήσεις

Το Paris Match περιγράφει και πως γνωρίστηκε το… πρώτο ζευγάρι της χώρας, τις συνήθειές του, τη ζωή του και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα: “Ο Αλέξης και η Περιστέρα γνωρίστηκαν στο σχολείο των Αμπελοκήπων όπου φοιτούσαν το 1987.

Ήταν 13 ετών. Εκείνος, με μακριά μαλλιά, όμορφος, προερχόμενος από μεσοαστική οικογένεια, ήταν παθιασμένος με το βόλεϊ και με το ποδόσφαιρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι Παναθηναϊκός, το γήπεδο του οποίου είναι λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι των γονιών του. Η Περιστέρα, ήδη από τα χρόνια του Λυκείου πολιτικοποιημένη στο ΚΚΕ. Όταν εκείνος τραυματίστηκε στο γόνατο και έπρεπε να εγκαταλείψει το βόλεϊ, εκείνη του πρότεινε να την ακολουθήσει στο ΚΚΕ. Και δέχτηκε. Το 1990, οι δυο ερωτευμένοι νέοι συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Η επίθεση σε παπαράτσι

Από τότε που έγινε πρωθυπουργός, δεν τον έχει συνοδεύσει σε επίσημο ταξίδι. Εκτός από τη Μόσχα, τον περασμένο Απρίλιο, όπου υπέκυψε στον πειρασμό μιας selfie στην Κόκκινη Πλατεία.

Η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, την οποία η Vogue προσπάθησε να “ντύσει” πιο κομψά, εξασφαλίζει την ιδιωτικότητά της ακόμη κι αν χρειαστεί να επιτεθεί σε παπαράτσι. «Δεν κάνετε ένα τίμιο επάγγελμα» είπε σε έναν, κάποια μέρα, στην παραλία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ