2015-07-28 22:22:28
Φωτογραφία για Πρώην τραπεζίτης Κρεμλίνου: Ο Πούτιν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξουσιάζει τις τύχες της Ρωσίας τα τελευταία 15 χρόνια. Παρόλα αυτά υπάρχουν πράγματα που παραμένουν άγνωστα για εκείνον.

Πέρα από την προσωπική του ζωή, αδιευκρίνιστη είναι και η περιουσία του Ρώσου προέδρου. Τώρα, ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα πράγματα, εκ των έσω, έριξε λίγο φως σε αυτό, κατά κάποιο τρόπο.

Ο άνδρας που υπήρξε ο «τραπεζίτης του Κρεμλίνου», δήλωσε ότι για όσο μένει στην εξουσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. «Οτι ανήκει στο έδαφος της ρωσικής ομοσπονδίας, ο Πούτιν το θεωρεί δικό του», δήλωσε ο Σεργκέι Πουγκάτσεφ στον Guardian. «Τα πάντα. Η Gazprom, η Rosneft, οι ιδιωτικές εταιρείες. Οποια απόπειρα για υπολογισμούς θα αποτύχει. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μέχρι να φύγει από την εξουσία», πρόσθεσε.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το πραγματικό ύψος της περιουσίας του Πούτιν, ο Μπιλ Μπρόουντερ- διαχειριστής hedge fund- εκτιμά ότι φτάνει τα 200 δισ. δολάρια, όπως έχει πει σε συνέντευξή του στο CNN. Μιλώντας για τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και μετοχές μεταξύ άλλων, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «Τα πρώτα 8-10 χρόνια της κυριαρχίας του Πούτιν, το θέμα ήταν να κλέψει όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε».


Ο Πουγκάτσεφ από την πλευρά του τονίζει ότι αυτά δεν έγιναν τυχαία. «Ο Πούτιν ήθελε να πλουτίσει. Μιλούσαμε για αυτό. Δεν ήθελε να φύγει από τη θέση του φτωχός», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στις δύο πρώτες θητείες του Πούτιν, ο Πουγκάτσεφ ήταν από τα πρόσωπα-κλειδιά στη Μόσχα. Ιδρυσε την Mezhpromback στη Μόσχα το 1992 και σύντομα έγινε γνωστός ως «τραπεζίτης του Κρεμλίνου». Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους τρεις που ανέβασαν στην εξουσία τον Πούτιν.

Ομως, οι μεταξύ τους σχέσεις χάλασαν το 2010 και την επόμενη χρονιά ο Πουγκάτσεφ διέφυγε στο Λονδίνο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ