2015-08-01 05:36:08
Φωτογραφία για Ποια τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του μεγάλου, του μεσαίου και του μικρότερου παιδιού σε μια οικογένεια;
Χιλιάδες επιστημονικές έρευνες από το 1970 έχουν ασχοληθεί με την προσωπικότητα που διαμορφώνουν τα παιδιά ανάλογα τη σειρά γέννησή της τους σε μια οικογένεια, αλλά οι ψυχολόγοι συχνά διαφωνούν με το κατά πόσο η σειρά της γέννησης επηρεάζει την ανάπτυξη ενός παιδιού. «Τα παιδιά μαθαίνουν τον ρόλο τους στην οικογένειά τους» δήλωσε ο ψυχολόγος και συγγραφέας, δρ. Κέβιν Λίμαν.

Διαβάστε τι υποστηρίζει η επιστήμη για τις προσωπικότητες των μεγαλύτερων, των μεσαίων και των μικρότερων παιδιών:

Το μεγαλύτερο παιδί

Τα πρωτότοκα παιδιά τείνουν να αφοσιώνονται στα κατορθώματα. Έχουν συχνά καλές επιδόσεις στο σχολείο και ευδοκιμούν σε ηγετικές θέσεις, σύμφωνα με τον δρ. Λίμαν. «Οι πρωτότοκοι είναι πρώτοι σε όλα» συμπληρώνει ο ψυχολόγος. Οι Βέλγοι ψυχολόγοι Vassilis Saroglou και Laure Fiasse έγραψαν σε έρευνά τους που δημοσιεύθηκε το 2003 ότι «Οι πρωτότοκοι έχουν την τάση να είναι υπεύθυνοι, ανταγωνιστικοί και συμβατικοί».


Το μεσαίο παιδί

Το μεσαίο παιδί τείνει να είναι ο ειρηνοποιός της οικογένειας και συχνά διαθέτει τα χαρακτηριστικά της τερπνότητας και της αφοσίωσης. Επιπλέον, επειδή αυτά τα παιδιά βρίσκονται στη μέση, μπορούν να γίνουν πολύ καλοί διαπραγματευτές και συμβιβάζονται εύκολα υποστηρίζει ο δρ. Λιμαν.

Το μικρότερο παιδί

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μικρότερο παιδί της οικογένειας τείνει να είναι πιο δημιουργικό, πιο επαναστατικό κι αναζητά την προσοχή όλων και αυτό γιατί οι γονείς έχουν γίνει πιο ελαστικοί και επιεικείς ύστερα από την ανατροφή των προηγούμενων παιδιών. «Τα μικρότερα παιδιά είναι κοινωνικά, εξωστρεφείς και μπορούν να γίνουν πολύ καλά στις πωλήσεις» ισχυρίζεται ο δρ. Λίμαν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ