2015-08-01 12:13:10
Φωτογραφία για Λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα με έναν νεκρό
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες συνελήφθησαν έπειτα από τις λεηλασίες που σημειώθηκαν σε σούπερ μάρκετ στη ...Σιουδάδ Γκουαγιάνα, στη νότια Βενεζουέλα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές χθες, καθώς στην πετρελαιοπαραγωγική χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ, η οποία πλήττεται από οικονομική ύφεση, σημειώνονται ελλείψεις τροφίμων.

Καταναλωτές που έψαχναν βασικά διατροφικά είδη, όπως γάλα, ρύζι και αλεύρι μπήκαν διά της βίας στην αποθήκη ενός σούπερ μάρκετ χθες το πρωί, με αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες στην περιοχή να κλειδώσουν τα καταστήματά τους, ανέφερε η εφημερίδα Correo del Caroni.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Φρανσίσκο Ράνχελ, μέλος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκτίμησε ότι η λεηλασία είχε πολιτικά κίνητρα.

"Μια ομάδα οπλισμένων μοτοσικλετιστών έφτασε στην πόλη και είπε ότι θα λεηλατούσε συγκεκριμένα καταστήματα", είπε ο Ράνχελ στο τηλεοπτικό δίκτυο Globovisión. "Είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν κάτι αυθόρμητο, ότι μάλλον ήταν κάτι σχεδιασμένο, με πολιτικά κίνητρα", πρόσθεσε ο ίδιος.


Ο Γουστάβο Πατίνες, 21 ετών, σκοτώθηκε όταν τραυματίστηκε από σφαίρα στο στήθος, σύμφωνα με την Κορέο ντελ Καρόνι. Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι 60 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Τα καταστήματα στην περιοχή είτε έκλεισαν ή τέθηκαν υπό φρούρηση ανδρών της εθνοφρουράς και της αστυνομίας.

Οι επικριτές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας επιρρίπτουν την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας στο κρατικιστικό της μοντέλο, που λένε ότι αποτυγχάνει. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο από τη δική του πλευρά κατηγορεί για τα προβλήματα την αντιπολίτευση και επιχειρηματίες που λέει ότι διεξάγουν "οικονομικό πόλεμο" εναντίον της κυβέρνησής του, αυξάνοντας τις τιμές και κρατώντας αποθέματα αγαθών.

Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου στις αγορές και ένα πακέτο μέτρων ελέγχου των τιμών και του νομίσματος έχουν προκαλέσει ελλείψεις καταναλωτικών αγαθών και εντάσεις στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα λιανικής.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ