2015-08-06 11:07:28
Φωτογραφία για ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ VD
Τη θέση της υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας επανέλαβε την Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ωστόσο ότι τελικά ο πρωθυπουργός θα επιλέξει την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, με κόστος για τη χώρα. Η σωστή επιλογή για τον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα κυβερνήσει ουσιαστικά με ορίζοντα διετίας, όμως το πιθανότερο είναι ότι θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ώστε να λύσει τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι.

Η βουλευτής της Ν.Δ. προειδοποίησε πως οι κάλπες θα έχουν τεράστιο κόστος για τη χώρα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, και εκτίμησε ότι κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει ούτως ή άλλως να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Η κ. Μπακογιάννη άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εικόνα «τσίρκου» και καταγγέλλοντας ότι επί ένα επτάμηνο δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για τη χώρα.


Σχολίασε, δε, ειρωνικά πως την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους πρέπει να ασχολούμαστε με τις «γραφικότητες» της Ζωή Κωνσταντοπούλου, την «προεκλογική εκστρατεία» του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη. Ειδικά για την κ. Κωνσταντοπούλου, είπε πως έχουμε φτάσει στο σημείο όπου επιλέγει «αν γελάς ή κλαις», ενώ για τον κ. Βαρουφάκη σημείωσε ότι αν και «η πολιτική ευθύνη δεν ποινικοποιείται», η υποκλοπή ΑΦΜ είναι μέγα ποινικό αδίκημα.

Αναφερόμενη τέλος στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη είπε πως αν ο Αντώνης Σαμαράς είχε παραιτηθεί αμέσως μετά τις εκλογές το θέμα ηγεσίας θα είχε πλέον λυθεί, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, αλλά μόνο μετά τις επόμενες εκλογές κατά τις οποίες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ