2015-08-13 00:06:04
Φωτογραφία για Ενας Λαμιώτης έρχεται από το Λονδίνο με…ποδήλατο [video]
Μήνυμα αισιοδοξίας συνδυάζοντας αθλητισμό, ταξίδια και εθελοντισμό από τον Λαμιώτη Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη Το Ελπιδοφόρο τον γνωρίσαμε όταν διέσχισε όλη την Αφρική, από το Cape Town μέχρι και το Cairo, μαζί με την κοπέλα του και μας παρουσίασε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ AfriQuest

Νέα προσπάθεια… νέα μηνύματα ανθρωπιάς!

Wheeling2help ποδηλατόντας για βοήθεια δηλαδή, ο Έλπις θα διανύσει 2.500 χιλιόμετρα από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα με το ποδήλατο συγκεντρώνοντας 10,000 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο της φλόγας.

«Αν και δεν είμαι ποδηλάτης, πιστεύω πως αν θέλεις κάτι πολύ, ο κόσμος να χαλάσει, εσύ θα το πετύχεις!»

Τι είπε στο MAG24:

Πως πήρες την απόφαση να το κάνεις αυτό;

‘’Μια ιδέα που δεν ακούγεται τρελή από την αρχή, δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί της’’, αυτής της φιλοσοφίας είμαι! Όλοι μας κάνουμε όνειρα, αλλά λίγοι δυστυχώς κάνουν το βηματάκι παραπάνω για να τα πραγματοποιήσουν. Τα όνειρα όμως είναι για να τα κυνηγάμε, και δε θα βγούμε ποτέ χαμένοι.


Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου λοιπόν, είχα πάντοτε τρέλα με το ποδήλατο, την εξερεύνηση και να βοηθάω όσο μπορώ τους γύρω μου. Μετά το μοναδικό 6μηνο οδοιπορικό μας στην Αφρική πέρυσι, ήρθε η ώρα του Wheeling2help :)

Τι θα προσφέρει αυτή η κίνηση;

Στόχος μου είναι να κάνω ποδήλατο μια τόσο μεγάλη απόσταση φωνάζοντας δυνατά το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης. Όλοι μας, έχουμε στην ευρύτερη έστω οικογένεια, κάποιο περιστατικό με καρκίνο.. δύσκολη ασθένεια.. και οι μικροί μας ήρωες, τα αγγελούδια της Φλόγας, δίνουν μάχη και αυτοί καθημερινά. Όμως λίγοι νοιάζονται, μόνο όσους η μοίρα χτυπήσει την πόρτα σε κάποιον δικό τους. Πρέπει όμως όλοι να ευαισθητοποιηθούμε.. έχω βάλει στόχο λοιπόν, μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας Wheeling2help στην ελληνική πλατφόρμα giveandfund να μαζέψω 10,000 ευρώ τα οποία θα πάνε όλα για τις ανάγκες των παιδιών με καρκίνο της φλόγας.

 Πόσο δύσκολο είναι να διασχίσεις την Ευρώπη με το ποδήλατο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει ούτε την απόσταση Λαμία-Ράχες! Αλλά πιστεύω πως όταν κάτι το θες πολύ, ο κόσμος να χαλάσει, εσύ θα το πετύχεις! Το καλό είναι ότι υπάρχουν υποδομές σχεδόν σε όλες τις χώρες που θα περάσω (ποδηλατόδρομος eurovelo 5), εκτός φυσικά από Ιταλία και Ελλάδα, στις οποίες κάπως θα τη βρούμε την άκρη! Το budget είναι 10 ευρώ τη μέρα, προσπαθώντας να βρω στέγη φιλοξενούμενος από ντόπιους σε κάθε πόλη-στάση. Ένα ταξίδι δηλαδή που θα βασίζεται και στην καλοσύνη των ανθρώπων :)

 Πότε θα περάσεις από τη Λαμία;

Μετά τις δύσκολες ανηφόρες του Δομοκού, το πλάνο λέει πως θα φτάσω στην Λαμία την Πέμπτη 8 Οκτώβρη το απόγευμα και ήδη οργανώνουμε μια πολύ όμορφη γιορτή στο κέντρο της πόλης με το Δήμο, τον ποδηλατικό και άλλους αθλητικούς συλλόγους. Περιμένω και το Mag24 και όλους τους φίλους και γνωστούς, να συμμετάσχουν σε μια πολύ όμορφη γιορτή για τον αθλητισμό και τον παιδικό καρκίνο.

 Τι βοήθεια περιμένεις από τον κόσμο;

Βασικά θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος στον κόσμο, αν εκείνη τη μέρα, το κέντρο της πόλης μας γεμίσει με παιδιά, ποδήλατα και χαμόγελα για να γιορτάσουμε όλοι μαζί! Θέλω να προσκαλέσω όλους όσους τους αρέσει η ιδέα να μου κάνουν παρέα και για μερικά χιλιόμετρα πριν ή μετά τη Λαμία (γιατί όχι και μέχρι τον τερματισμό στην Αθήνα) με το ποδήλατο! Μπορεί ακόμη όποιος θέλει, να κάνει μια μικρή δωρεά μέσω της καμπάνιας ή και να γίνει πρεσβευτής του Wheeling2help, βοηθώντας στη δύσκολη προσπάθεια να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε 10,000 ευρώ για τα παιδιά της φλόγας!

Μέχρι τότε, Dream.Travel.Live J

Στις 5 Σεπτεμβρίου λοιπόν, θα ποδηλατίσω :

Από Λονδίνο μέχρι Αθήνα

Αγγλία – Γαλλία – Βέλγιο – Λουξεμβούργο – Γερμανία – Ελβετία – Ιταλία – Ελλάδα

8 χώρες

35 μέρες

2,500 χιλιόμετρα

ποδηλατώντας για να φωνάξω δυνατά το μήνυμα της αγάπης και της συμμετοχής για τον παιδικό καρκίνο.

Η ακριβής διαδρομή θα ανακοινωθεί σύντομα, όμως το αρχικό πλάνο είναι μέσω του Eurovelo 5:

Sep 5 : London to Maidstone – 66 km

Sep 6 : Maidstone to Dover – 68 km

Ferry Dover to Calais

Sep 7 : Calais to Lille – 115 km

Sep 8 : Lille to Oudenaarde – 54 km

Sep 9 : Oudenaarde to Brussels – 72 km

Sep 10 : Brussels to Namur – 65 km

Sep 11 : Namur to Libramont – 94 km

Sep 12 : Libramont to Luxemburg city – 79 km

Sep 13 : Luxemburg city to Saarlouis – 69 km

Sep 14 : Saaroulis to Sarreguemines – 43km

Sep 15 : Sarreguemines to Strasburg – 106 km

Sep 16 : Strasburg to Colmar – 72 km

Sep 17 : Colmar to Basel – 73 km

Sep 18 : Basel to Lucerne – 98 km

Sep 19 : Lucerne to Fluelen – 50 km

Sep 20 : Fluelen to Airolo – 63 km

Sep 21 : Airolo to Bellinzona – 63 km

Sep 22 : Bellinzona to Lugano – 36 km

Sep 23 : Lugano to Como – 31 km

Sep 24 : Como to Milan – 67 km

Sep 25 : Milan to Piacenza – 68 km

Sep 26 : Piacenza to Parma – 67 km

Sep 27 : Parma to Modena – 59 km

Sep 28 : Modena to Bologna – 52 km

Sep 29 : Bologna to Forli – 73 km

Sep 30 : Forli to Rimini – 54 km

Oct 1 : Rimini to Mondolfo – 67 km

Oct 2 : Mondolfo to Ancona – 35km

Oct 2-3 : Ferry Ancona to Igoumenitsa

Oct 4 : Igoumenitsa to Ioannina – 83 km

Oct 5 : Ioannina to Metsovo – 49 km

Oct 6 : Metsovo to Trikala – 82 km

Oct 7 : Trikala to Domokos – 81 km

Oct 8 : Domokos to Lamia – 41 km

Oct 9 : Lamia to Livanates – 68 km

Oct 10 : Livanates to Schimatari – 85 km

Oct 11 : Schimatari to Athens – 65 km

Τα έξοδα του ταξιδιού θα είναι μηδαμινά και θα τα καλύψω εγώ, βασικά είναι μόνο το φαγητό, καθώς δεν υπάρχουν μεταφορικά (χεχε) και όσον αφορά τη διαμονή, θα κανονίσω να μένω σε σπίτια ντόπιων μέσω couchsurfing και warmshowers.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας με οποιονδήποτε τρόπο να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για αυτούς τους μικρούς άγγελους που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για να νικήσουν τον καρκίνο.

Στο κομμάτι της Ελλάδας, σε κάθε πόλη-στάση, σε συνεργασία με Δήμο και τοπικούς συλλόγους, θα διοργανώσουμε ποδηλατάδες και διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Οποιαδήποτε ιδέα-σκέψη είναι καλοδεχούμενη!

Θέλω να φωνάξω δυνατά και να σας προσκαλέσω όλους να πάρετε το ποδήλατό σας και να συμμετάσχετε έστω σε ένα μικρό κομμάτι του ταξιδιού στην Ελλάδα, θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για ένα μοναδικό σκοπό. Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ