2015-08-14 08:52:07
Φωτογραφία για Προβλήματα ανάπτυξης σε Κίνα και ΗΠΑ βλέπει η ΕΚΤ
Η αστάθεια στην χρηματοοικονομική αγορά της Κίνας θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο από το αναμενόμενο αντίκτυπο στην εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, ενώ μια αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να προστεθεί στις αντιξοότητες, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου.

Η ανάκαμψη στην ευρωζώνη παρέμενε μέτρια και σταδιακή, σύμφωνη με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, αλλά αυτό ήταν «απογοητευτικό» αποτέλεσμα καθώς το πραγματικό ΑΕΠ διαμορφώθηκε μόλις κοντά στα επίπεδα του 2008, ενώ οι ΗΠΑ σημείωσαν σημαντική ανάκαμψη, ανέφερε η ΕΚΤ στα πρακτικά της συνεδρίασης της 15ης και 16ης Ιουλίου που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Παραμένει ο κίνδυνος να είναι η ανάπτυξη χαμηλότερη από τις προβλέψεις, ανέφερε η ΕΚΤ, με κάποια στοιχεία, όπως τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή την άνοιξη, να υποδεικνύουν ότι συνεχίζουν να υφίστανται αδυναμίες και αβεβαιότητες.


«Ειδικότερα, οι οικονομικές εξελίξεις στην Κίνα θα μπορούσαν να έχουν έναν μεγαλύτερο από το αναμενόμενο αρνητικό αντίκτυπο, δεδομένου του εξέχοντος ρόλου της χώρας αυτής στο παγκόσμιο εμπόριο», σύμφωνα με την ΕΚΤ. "Ο κίνδυνος αυτός θα μπορούσε να επιδεινωθεί από αρνητικές πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις από τις αυξήσεις των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες στην ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών της αγοράς».

Αναφορικά με την Ελλάδα η ΕΚΤ εξέφρασε λίγες μόνο ανησυχίες, λέγοντας ότι οι κίνδυνοι ήταν περιορισμένοι και μια συμφωνία διάσωσης, εάν επιτευχθεί, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ