2015-08-17 12:14:52
Φωτογραφία για ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ... *ΒΙΝΤΕΟ*
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν «διαγνώσει» έγκαιρα το τεράστιο ταλέντο του Τζάναν Μούσα, αλλά ο νέος MVP του Ευρωπαϊκού U16... χάθηκε.

Ο Τζάναν Μούσα θάμπωσε όλη την μπασκετική Ευρώπη με τις εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16. Ο 16χρονος φόργουορντ οδήγησε τη Βοσνία στην κατάκτηση του τίτλου στο Κάουνας κόντρα στην οικοδέσποινα Λιθουανία.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ο MVP της διοργάνωσης είχε βρεθεί... μια ανάσα από τον Ολυμπιακό. Πέρσι το Σεπτέμβριο ο Μούσα είχε έρθει και είχε δοκιμαστεί από τους ερυθρόλευκους και μάλιστα είχε φωτογραφηθεί και με τα ερυθρόλευκα της προπόνησης και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν αποφασισμένοι να επενδύσουν στο ταλέντο του, ωστόσο... τελικά εκείνος κατέληξε στην Τσεντεβίτα.

Ο πρόεδρος της Κος, που τον ανέδειξε, είχε εξηγήσει, τότε, γιατί προτιμήθηκε η κροατική ομάδα. «Είναι αλήθεια πως είχαμε μία φανταστική οικονομικά προσφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά αποφασίσαμε βάσει του ότι η βελτίωσή του μελλοντικά ήταν αμφίβολη σε μία ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου. Επιπροσθέτως, υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να κατανοήσει την γλώσσα στην Ελλάδα. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε με τον Μούσα και έτσι αποφασίσαμε να τον παραχωρήσουμε στην Τσεντεβίτα, στην οποία θα νιώθει σαν στο σπίτι του», είχε τονίσει τότε ο Σέγιο Μπούκβα.


Ο Μούσα, γεννημένος στις 8 Μαΐου του 1999 και με ύψος 2,04μ., ολοκλήρωσε το Ευρωπαϊκό U16 έχοντας 23,3 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6,3 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 1,1 λάθη σε 34,4 λεπτά κατά μέσο όρο. Ήταν πρώτος σε πόντους, σε ασίστ και αξιολόγηση στο τουρνουά, ενώ τέταρτος στα ριμπάουντ.

Μάλιστα στον τελικό απέναντι στη Λιθουανία έκανε... όργια έχοντας 33 πόντους (7/13 βολές, 7/17 δίποντα, 4/7 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες σε 37 λεπτά.

Δείτε τα κατορθώματα του απίθανου 16χρονου Βόσνιου, στον τελικό:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ