2015-08-20 12:31:54
Φωτογραφία για Ύδρα: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία του εστιάτορα
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες επτά γεωργιανών υπηκόων που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του επιχειρηματία στην Υδρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες επτά (7) αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας, ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 16-8-2015 στην Ύδρα, για την ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και ληστεία σε βάρος του ίδιου και της 58χρονης ημεδαπής συζύγου του (σχετικό το από 18-8-2015 Δελτίου Τύπου).

Το σκεπτικό της απόφασης τονίζει πως η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

(επ) TSETSKHLADZE (ον) ALEKSANDRE του MERABI και της MARINA που γεννήθηκε το 1988 στη Γεωργία

(επ) UGULAVA (ον) GRIGOLI του IBAN και της DOLLORES που γεννήθηκε το 1980 στη Γεωργία

(επ) SHAKHMAZOV (ον) IGOR του MURADI και της ANI που γεννήθηκε το 1985 στη Γεωργία

επ) SOROZANISHVILI (ον) SOSO του IMEDI και της LALI που γεννήθηκε το 1986 στη Γεωργία

επ) BURDULI (ον) LASHA του GIUI και της NAZO που γεννήθηκε το 1979 στη Γεωργία

(επ) DZINCHARASE (ον) MALHAZ του IURA και της SUZANA που γεννήθηκε το 1973 στη Γεωργία

(επ) KATZADJE (ον) IRAKLI του JEMALI και της MANANA που γεννήθηκε το 1981 στη Γεωργία

Το χρονικό του εγκλήματος

Ξημερώματα της 16ης Αυγούστου, τουλάχιστον τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι του ανδρόγυνου και τους ξύπνησαν με φωνές και χτυπώντας τους. Αμέσως τους έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και τους φίμωσαν... Μετά από αρκετή ώρα απειλών και χτυπημάτων, όπου οι ληστές απαιτούσαν να τους υποδείξει το ζευγάρι, που είχαν κρυμμένα τα χρήματά τους, κάτι το οποίο φαίνεται γνώριζαν καλά οι δράστες, η σύζυγος τους υπέδειξε μία βαλίτσα που είχε μέσα 40.000 ευρώ.

Μάλιστα, καθώς το ζευγάρι είχε δύο Γεωργιανούς στη δούλεψή τους στην ταβέρνα, γνώριζαν κάποιες λέξεις στην γλώσσα τους και σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε αργότερα η 58χρονη στις Αρχές, η γλώσσα που μιλούσαν οι δράστες μεταξύ τους, της φάνηκε με αρκετή σιγουριά πως ήταν γεωργιανά. Μόλις οι δράστες πήραν την βαλίτσα και ικανοποιήθηκαν από τη λεία τους και ενώ ήδη είχαν χωρίσει το ζευγάρι, οδηγώντας τον άντρα στο σαλόνι, όπου τον έδεσαν σε μία καρέκλα και τον φίμωσαν, τότε έδωσαν υπνωτικά χάπια στην 58χρονη και την ανάγκασαν να τα καταπιεί και στη συνέχεια της φόρεσαν μία κουκούλα και την εγκατέλειψαν δεμένη στην κρεβατοκάμαρα Όταν πέρασαν περίπου δύο ώρες και ενώ πλέον ήταν 5 το πρωί, η 58χρονη συνήλθε και με δυσκολία πήγε μέχρι το σαλόνι, όπου ανακάλυψε τον άντρα της νεκρό. Σε κατάσταση σοκ κάλεσε τις Αρχές που σύντομα έφτασαν στο σημείο, ενώ μετέβη στο νησί κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Ασφάλεια Αττικής και ιατροδικαστής.

Το DNA οδήγησε στους δράστες

Στον χώρο του σπιτιού τόσο σε σταθερά σημεία όσο και σε κινητά, βρέθηκε γενετικό υλικό και αποτυπώματα, τουλάχιστον δύο εκ των συλληφθέντων Γεωργιανών, ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο εργαστηριακός έλεγχος όλων των ευρημάτων που έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και ενδεχομένως να προκύψουν ανάλογα ευρήματα και για τους υπόλοιπους.

Οι Αρχές προχώρησαν και σε κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια όλων των συλληφθέντων, σε Νότια Προάστια, κέντρο Αθήνας και Πειραιά, σε μία προσπάθεια να ανακαλύψουν τυχόν στοιχεία και για άλλες υποθέσεις. Και οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στις 12 το μεσημέρι, ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ