2015-08-21 15:00:30
Φωτογραφία για «Πόλεμος» για το νησί της Λάσπα
Με αγωγή, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 600.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση, άνοιξε πόλεμο εις βάρος του δημάρχου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ηπλευρά της παρουσιάστριας Κατερίνας Λάσπα για το νησάκι της Υδρούσας!

Την αγωγή κατέθεσαν ο σύζυγος της παρουσιάστριας Νεκτάριος Νικολόπουλος και ο συνεταίρος του Κώστας Σελίμης, με μήλον της Εριδος το νησάκι απέναντι από τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Λίγα 24ωρα μετά το «μπλόκο» του δήμου στα σχέδια του επιχειρηματία και της εταιρίας Υδρούσα Αναπτυξιακή που έχει ιδρύσει με τον Κώστα Σελίμη για την αξιοποίηση του νησιού (το έχουν νοικιάσει για 25 χρόνια), οι δύο συνεταίροι περνούν στην αντεπίθεση.

Στην προσφυγή τους, που κατατέθηκε την Τρίτη 11 Αυγούστου, υποστηρίζουν πως υπέστησαν ηθική βλάβη από τις συκοφαντικές (όπως τις χαρακτηρίζουν) δηλώσεις του δημάρχου, τόσο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του όσο και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την υπόθεση της Υδρούσας τον Οκτώβριο του 2014. Ζητούν μάλιστα από 300.000 ευρώ έκαστος για «την ανόρθωση της ηθικής βλάβης που υπέστη η τιμή και υπόληψή μας από τη συκοφαντική δυσφήμηση στην οποία προέβη ο δήμαρχος».


Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνήγορός τους Γιάννης Παγορόπουλος, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 26 Μαΐου του 2015 στο κανάλι Ε παρουσίασε τους δύο συνεταίρους «ως αντικοινωνικά στοιχεία, που δήθεν διέφθειραν μια σειρά από κρατικούς λειτουργούς για να επιτύχουν την αδειοδότηση της καθ' όλα νόμιμης επιχείρησής τους». Στην αγωγή αναφέρεται πως ο δήμαρχος «ομολόγησε απροκάλυπτα τον σχεδιασμό «ποινικοποίησης» της υπόθεσης στη συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου την 29.10.2014».

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, ενώ βρίσκονταν για διακοπές στη Μύκονο, ο Νεκτάριος Νικολόπουλος και η Κατερίνα Λάσπα ενημερώθηκαν μέσω δικαστικού επιμελητή για την απόφαση του Δήμου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης να «σφραγίσει» προσωρινά τη νησίδα βάζοντας φρένο για ένα χρόνο στα επιχειρηματικά σχέδιά τους. Η υπηρεσία δόμησης του δήμου, που έκανε αυτοψία, διαπίστωσε πως δεν τηρούνται οι διατάξεις περί χρήσεως γης που ισχύουν στην περιοχή (είναι ζώνη απόλυτης προστασίας με το Π.Δ. 254/04), καθώς ο επιχειρηματίας είχε τοποθετήσει σε χώρο εκτός της ζώνης αιγιαλού 78 ξύλινες ομπρέλες (κοντά στις οποίες ήταν στοιβαγμένες ξύλινες ξαπλώστρες), ενώ είχε δημιουργηθεί και χώρος για τουαλέτες.

Σφράγιση της εγκατάστασης

Ο έλεγχος οδήγησε στη σφράγιση της εγκατάστασης και των μεγαλόπνοων σχεδίων των ιδιοκτητών της, ενώ ο κ. Κωνσταντέλλος ενημέρωσε τους συμβούλους για τις ενέργειες που είχε κάνει η δημοτική αρχή από τον Οκτώβριο του 2014. Ανέφερε μάλιστα πως οι εγκαταστάσεις στην Υδρούσα δεν θα λειτουργήσουν, καθώς «αποτελούν οχλούσες και αντικοινωνικού χαρακτήρα δραστηριότητες», δήλωση που πυροδότησε την οργή του Νεκτάριου Νικολόπουλου και του συνεταίρου του! Πάντως θα περάσει καιρός ώσπου να εκδικαστεί η αγωγή που κατέθεσαν οι δύο συνεργάτες εις βάρος του δημάρχου, καθώς αναμένεται να συζητηθεί τον Οκτώβριο του 2017.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ-espressonews
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι γίνεται με τον Μανιάτη;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι γίνεται με τον Μανιάτη;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ