2015-08-22 20:08:59
Φωτογραφία για ΣΟΚ: Οι αλβανικές αρχές γκρεμίζουν χριστιανικό ναό στη Χιμάρα - Εντονη η αντίδραση των κατοίκων [photos]
Εκπληκτοι είδαν οι κάτοικοι των Δρυμάδων... τις τοπικές αρχές να κατεδαφίζουν τον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, χωρίς να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση.

Η δημοτική αστυνομία υπό την παρουσία του δημογέροντα Αλέξη Μάρκου προέβη στην κατεδάφιση, με το δημαρχείο αργότερα να διαρρέει πως υπήρχε ρητή εντολή, διότι ο ναός ήταν χτισμένος επάνω σε πολιτιστικό μνημείο της αλβανικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, οι κάτοικοι των Δρυμάδων δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια να βλέπουν την κατεδάφιση του ναού τους και ξεκίνησαν την αποκατάστασή του.

Οπως αναφέρει το himara.gr, μετά από πολύωρη εργασία και ταυτόχρονη περιφρούρηση του χώρου ώστε να μην ξαναρχίσουν την κατεδάφιση οι δημοτικές αρχές, οι εργασίες σε λίγη ώρα θα ολοκληρωθούν και ο Ναός του Αγίου Αθανασίου θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, η αστυνομία εκτελώντας εντολές τους δημάρχου, προσέγγισε αρκετές φορές τον χώρο του Ναού εκτοξεύοντας απειλές για ποινικές διώξεις και προσαγωγές σε όσους εργάζονταν για την αποκατάσταση των ζημιών.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ