2015-08-24 18:14:00
Φωτογραφία για Γ. Μπουτάρης: Να ανοίξουν τα ανενεργά στρατόπεδα για τους πρόσφυγες
Τελικά απεφεύχθη ένα διπλωματικό επεισόδιο σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στην αιφνιδιαστική απόφαση να καταφτάσει στη Θεσσαλονίκη το πλοίο Ελ. Βενιζέλος, το οποίο θα μετέφερε 2500 μετανάστες, σχέδιο το οποίο τελικώς δεν εφαρμόστηκε.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Μπουτάρης επανέφερε την πρότασή του για αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων της πόλης για τη φιλοξενία προσφύγων που φτάνουν στην Βόρεια Ελλάδα.

«Μετά με τη φαρσοκομωδία με το Ελ. Βενιζέλος, τελικά απεφεύχθη διπλωματικό επεισόδιο. Το ζήτημα είναι πέρα από τις δυνατότητές μας. Ακόμη και την ΥΜΑΘ την πιέσαμε να κάνει σύσκεψη και τότε μάθαμε ότι δεν θα έρθει το πλοίο.

Τώρα το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά. Η πόλη όπως και να έχει πρέπει να ετοιμαστεί. Ήδη έχουμε αρχίσει να επεξεργαζόμαστε σχέδιο αλλά δεν είναι μόνο δικό μας θέμα» σημείωσε ο κ
. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Είχα επαφές με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επανέφερα ως απαίτηση του δήμου την πρόταση να ενεργοποιηθούν τα ανενεργά στρατόπεδα για να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής, με παρουσία αστυνομικής δύναμης, η οποία θα ταυτοποιεί τους πρόσφυγες. Πρέπει να τους δίνουν ένα ταξιδιωτικό έγγραφο για να μπορούν να ταξιδεύουν και να λειτουργούν ανθρώπινα».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει δράση η Πολιτική Προστασία. «Αυτή η κατάσταση είναι έκτακτης ανάγκης. Η Πολιτική Προστασία ας ενεργοποιηθεί για να εξυπηρετήσει την κατάσταση. Αν είχαμε μια περίπτωση σεισμού, δεν θα έπιανε δουλειά; Αυτό πρέπει να κάνει και τώρα» τόνισε.

Ο κ. Μπουτάρης αμφισβήτησε ακόμη ότι η χώρα μας λαμβάνει τα κονδύλια που απαιτούνται από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και σημείωσε ότι ο αριθμός των προσφύγων θα πρέπει να κατανέμεται αντίστοιχα στις χώρες της ΕΕ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ O ΝΤΟΣΕΒΙ! (PHOTOS)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ O ΝΤΟΣΕΒΙ! (PHOTOS)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ