2015-08-24 18:14:20
Φωτογραφία για Δείτε σε ποια χώρα είναι φθηνότερο το iPhone
Η ιστοσελίδα WebpageFX έκανε μια μικρή έρευνα σχετικά με το θέμα της διαφοράς των τιμών για το iPhone σε 39 χώρες. ....  

Βασίστηκε σε πληροφορίες που παρέχονται από την Apple, την Deutsche Bank, την Gallup, και του ΟΟΣΑ, καθώς και στοιχεία σχετικά με την τιμή λιανικής πώλησης των συσκευών.

Για λόγους ευκολίας, όλες οι τιμές έχουν μεταφραστεί σε δολάρια ΗΠΑ με το χρονοδιάγραμμα για όλες τις χώρες. Μπορεί να φανεί ότι σε ορισμένες περιοχές η τιμή των έξυπνων τηλεφώνων είναι διαφορετική και σχεδόν διπλασιάστηκε. Την ίδια στιγμή το φθηνότερο iPhone 16 GB μπορεί να αγοραστεί στον Καναδά ($ 637), ΗΠΑ ($ 649) και την Ιαπωνία ($ 699). Η υψηλότερη τιμή για την Apple smart phones στη Βραζιλία ($ 1.107) και την Τουρκία ($ 1.016).

Προφανώς, η σύγκριση του κόστους δεν αντικατοπτρίζει την αγοραστική δυναμη των χρηστών. Μπορεί να υπολογιστεί με τον υπολογισμό του μέσου ετήσιου εισοδήματος των νοικοκυριών και να συγκρίνεται με το κόστος των smartphones. Από την άποψη αυτή, στην πρώτη θέση ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και το Λουξεμβούργο, όπου η τιμή ενός smartphone δεν υπερβαίνει το 2% του ετήσιου εισοδήματος της οικογένειας.

Για την Ινδία, την Ινδονησία και Φιλιππίνες, "μήλο" το gadget θα κοστίσει 26,6%, 33,2% και 39,3%, αντίστοιχα. Δηλαδή, σε αυτές τις χώρες, το iPhone είναι πραγματικά μια πολυτέλεια και είναι κατά μέσο όρο το ένα τρίτο του ετήσιου προϋπολογισμού της οικογένειας.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ