2015-08-25 13:18:36
Φωτογραφία για ΤΡ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: «ΚΤΙΣΙΜΟ» ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στην βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην διαπόμπευση επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. «Πρέπει να βρούμε μεθόδους διαπόμπευσης αυτών των κυρίων γιατί κλέβουν τον πολίτη και το Δημόσιο», δήλωσε, μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα Mega», αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων. Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως οι φορολογικοί έλεγχοι πάνε πάρα πολύ καλά και κάθε εβδομάδα ελέγχονται 5.500-6.000 επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε, διαπιστώνονται πολλές παραβάσεις με «μαϊμού» φορολογικές μηχανές και με παράλληλους μηχανισμούς, οι οποίοι αλλάζουν τα δεδομένα.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως γίνονται μελέτες για να δοθούν κίνητρα σε πολίτες και επιχειρήσεις ώστε να κάνουν χρήση των πιστωτικών καρτών. Ανάμεσα στις μελέτες που εξετάζονται από το υπουργείο, είναι να «χτίζεται» το αφορολόγητο μέσω πιστωτικής κάρτας και οι ιατρικές δαπάνες να αποδεικνύονται μέσω πιστωτικής κάρτας.


Ο ίδιος είπε πως μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 θα πρέπει να εφαρμοστεί το περιουσιολόγιο, το οποίο θα καταγράψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει ο φορολογούμενος. «Αν κάποιος δεν δηλώσει ένα φορολογικό στοιχείο, όποτε εντοπιστεί, θα έχει πρόστιμο και προσαυξήσεις που θα φτάνουν την αξία του», τόνισε και αποκάλυψε πως κάθε χρόνο με τη φορολογική θα πρέπει να δικαιολογούνται οι αγορές που έγιναν.

Τέλος, αναφερόμενος στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, επισήμανε ότι μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί το 90% και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω παράτασης.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ