2015-08-30 20:58:11
Φωτογραφία για Το ατύχημα με κροτίδες μού στιγμάτισε τη ζωή
Εκστρατεία ενίσχυσης της οικογένειας του Δημήτρη Στυλιανού πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Χλώρακα Ο 20χρονος Δημήτρης υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση του χεριού του. Ο νεαρός υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλων μετά το ατύχημα από εκπυρσοκρότηση κροτίδας που σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο στην εκκλησία της κοινότητας του, Λυσού, της επαρχίας Πάφου, πριν δύο χρόνια.

Αν και το κόστος των χειρουργικών επεμβάσεων το έχει αναλάβει το Υπουργείο Υγείας, τα έξοδα που επωμίζεται η οικογένεια για φυσιοθεραπείες είναι πολλά.

Το ατύχημα με τις κροτίδες, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο 20χρονος Δημήτρης, του στιγμάτισε τη ζωή. Σήμερα ο νεαρός μεταβαίνει σε σχολεία όπου σε συνεργασία με την Αστυνομία μιλά σε μαθητές για την περιπέτεια του, λέγοντας στο νεαρόκοσμο να μείνει μακριά από τα βεγγαλικά .

Η αποκατάσταση της ζημιάς έχει ήδη αρχίσει. Έχει ήδη, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, τοποθετηθεί ένα δάχτυλο από το πόδι στην παλάμη του και ο στόχος των ιατρών που τον παρακολουθούν είναι να τοποθετηθεί ακόμη ένα για να μπορεί να πιάνει αντικείμενα. Διπλά του βρίσκονται αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια η μητέρα του, συγγενείς και φίλοι.


"Aρκετοί φίλοι απέρριψαν τον Δημήτρη"

Η Νίτσα Στυλιανού μητέρα του Δημήτρη, μονογονιός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο γιός της μετά από αυτή την περιπέτεια έχει υποστεί μεγάλο πόνο, ψυχικό και σωματικό. Δυστυχώς είπε μετά τον ακρωτηριασμό των δαχτύλων του αρκετοί φίλοι απέρριψαν τον Δημήτρη . Σύμφωνα με την κ. Στυλιανού ο νεαρός έχει υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις. Ο δρόμος που διανύουμε, σημείωσε, είναι πολύ δύσκολος.

Στήριξη από την οικογένεια του Ιάκωβου Γενναρη

Δίπλα στο Δημήτρη στάθηκε η οικογένεια του Ιάκωβου Γεννάρη, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε αυτό το δράμα που διανύει η οικογένεια του 20χρονου. Εντελώς τυχαία, όπως είπε, ενημερώθηκε για το νεαρό και από τότε προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει την οικογένεια και κάλεσε και τους συμπολίτες του να πράξουν το ίδιο.

Ο Δημήτρης Στυλιανού και η οικογένεια του εξέφρασαν ευχαριστίες προς την οικογένεια του Ιάκωβου Γεννάρη από τη Χλώρακα, τόσο για την ηθική όσο και για την υλική συμπαράσταση  μετά και τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης – εκστρατείας ενίσχυσης.

Ο Δημήτρης από την πλευρά του είπε πως θα συνεχίσει να μιλά σε μαθητές για τις κροτίδες, σημειώνοντας πως στόχος ζωής του πλέον είναι να γλυτώσουν όσο γίνεται περισσότεροι από το αιματηρό αυτό έθιμο. Στην εκδήλωση παρέστη και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινιοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου.
Πηγή: ΚΥΠΕ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ