2015-08-30 20:46:05
Φωτογραφία για Εκλογές και άμυνα...
Ο Κωνσταντίνος Φράγκος σχολιάζει με τρόπο καυστικό της «κρισιμότητά» τους Εθνικόν είναι το αληθές.

Προ των «κρίσιμων» εκλογών της 25-01-15 είχα αναφέρει απ’ αυτό εδώ το βήμα (14.01.15) τα τεράστια προβλήματα της Άμυνας που έπρεπε, επειγόντως, να επιλυθούν από την νέα κυβέρνηση. Προβλήματα που προέκυψαν από συσσώρευση αθλίων χειρισμών 10ετίας, αλλά ιδιαίτερα, από την παντελώς ανεπαρκή και αδιάφορη για τα αμυντικά πολιτική των Αντωνομπένηδων .

Σήμερα, που πάλι έχουμε «κρίσιμες» εκλογές, θα μπορούσα να σας πασάρω το ίδιο κείμενο γιατί, κατά το διαρρεύσαν 7μηνο, ουδεμία βελτίωση υπήρξε. Μάλλον είχαμε επιδείνωση. Θα εξαιρέσω δύο τομείς όπου παρουσιάζεται μια έντονη δραστηριότητα, κι αυτοί είναι τα ΕΑΣ και η ΓΔΑΕΕ γιατί για πρώτη φορά βρέθηκαν στις θέσεις αυτές σπουδαίοι, ενσυνείδητοι, πατριώτες, έμπειροι και ακάματοι.

Θα προσθέσω ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον των Αρχηγών και νεόκοπων Αρχηγίσκων των οποίων η αγωνία τους επικεντρώνεται στη διάσωσή τους ή την κατάληψη και νομή της εξουσίας ενώ ουδέν ενδιαφέρον εκδηλώνουν για την Άμυνα. Όλοι έχουν χώσει το κεφάλι στην άμμο.


Ο Πύργος της… Μίζας

Ο Θεός έδωσεν εις τον Υπουργόν

κ. Παγκράτην εν στόμα ίνα τρώγει

και δύο χείρας ίνα δωροδοκείται

Εμμ. Ροϊδης

Θα κάνω, επί τροχάδην, μια αναδρομή με αφετηρία το φιάσκο, την ντροπή της Ύμιας για το οποίο ΟΥΔΕΙΣ ελέγχθηκε ενώ υπήρξαν, κραυγαλέα, ένοχοι, υπόλογοι και δωσίλογοι.

Και οι μεν στρατιωτικοί, τσαλακωμένοι, απεσύρθησαν ευσχήμως και χάθηκαν στην λησμονιά οι δε πολιτικοί συνέχισαν την καριέρα τους απτόητοι, θρασύτατοι, ατιμώρητοι και ατσαλάκωτοι με κίνητρο, πάντοτε, το «πατριωτισμό» και την επιθυμία να προσφέρουν κι άλλα (… καταστροφικά) για την Πατρίδα τους. Ας μην αναφέρω ονόματα και στεναχωρήσω μερικούς αλλά θα θυμίσω ότι πρώτοι στο εδώλιο έπρεπε να είναι ένας Υπουργός Άμυνας και δύο Εξωτερικών. Απλά σας θυμίζω ότι η κρίση άρχισε στις 24-12-95 και κορυφώθηκε στις 30-01-96. Έχει σημασία αυτό Διετέθησαν πακτωλοί χρημάτων, για απρογραμμάτιστες προμήθειες οπλικών συστημάτων. Όλα αυτά για την ενίσχυση της αποτροπής! Μέγα μέρος αυτών «απερροφήθησαν» από Κρατικούς Λειτουργούς και έξυπνους επιχειρηματίες ως μίζες! Εφευρέθησαν χίλιοι τρόποι από τις ταχυδακτυλουργούς για να ληστευθεί το Κράτος και το Υπουργείο Άμυνας (Αντισταθμιστικά, Swaps, υπερκοστολογίσεις κ.α.) υπό τα απαθή βλέμματα τις Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού κ. Κων. Σημίτη.

Οικοδομήθηκε, έτσι, ένα Πύργος της… Μίζας, ανάλογος αυτού της Πίζας, όπου έγειρε κι αυτός λόγω της δημιουργηθείσης ροπής από το υπερβολικό φορτίο χρυσίου και δυσβάστακτων δανείων, που συσσωρεύθηκαν στο δώμα, στον τελευταίο όροφο, δηλαδή τους πολιτικούς. Αναφέροντας τη λέξη δώμα, συνειρμικά, η σκέψη μου μεταφέρθηκε σε ένα σπουδαίο έργο της εποχής, την κατασκευή του πολυτελούς δώματος του ΓΕΝ. Το έργο ανέθεσε, όσο – όσο, με απευθείας ανάθεση ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γ. Παπαντωνίου σε εργολάβο – σύζυγο μεγάλου δημοσιογράφου, για ευνόητους λόγους.

Στο τέλος του Σημιτισμού βρεθήκαμε με τον Πύργο γερμένο, όπως προανέφερα και σωρεία αγορασθέντων υλικών. Άλλων χρήσιμων, έτερων αμφιλεγόμενων και αρκετών αχρήστων. Ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Χώρας δεν διαπιστώθηκε. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι χρυσοπληρωμένων, υπερκοστολογημένων, υλικών η παραλαβή δεν είχε ολοκληρωθεί και, το κυριότερο, παρέμειναν σε εκκρεμότητα και ελλείψεις κρίσιμα συστήματα (π.χ. Υ/Β, Ε/Π, μαχητικά F-16 κ.α.) αλλά και η διαχείριση των ΑΩ. Τα αντισταθμιστικά είναι η μεγαλύτερη, σχεδόν αφανής, πηγή μιζών. Γινόταν χορός με αυτά.

Θ’ ανοίξω μια παρένθεση με όσα καταγράφει στο βιβλίο του, AKIS GATE, ο στενότερος συνεργάτης – Ταμίας του εξέχοντος πολιτικού και λαμπρού Υπουργού Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Νίκος Ζήγρας χωρίς, βέβαια, να τα θεωρώ και θέσφατα! Εμπεριέχουν όμως μεγάλο ποσοστό αλήθειας! Απολαύστε τα…

Η μέθοδος εργασίας στις μίζες του Άκη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κληροδότηση των διαδικασιών διαφθοράς στους διαδόχους του προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα προτιμήσουν, με αντάλλαγμα την υπογραφή τους (ΣΣ ή την μη υπογραφή τους, προσθέτω εγώ) να λάβουν κι αυτοί το κάτι τι τους αντί να καταγγείλουν τον Άκη. Το μέλλον θα δικαιώσει αυτή την πρόβλεψη του Άκη αφού ΚΑΝΕΝΑΣ από τους Υπουργούς που τον διαδέχθηκαν δεν θα καταγγείλει τα όργια… (σελ/ 92). (ΣΣ εδώ πάλι παρεμβαίνω. Υπήρξαν καταγγελίες μόνο από δύο: Σπ. Σπηλιωτόπουλο και Γιάννη Λαμπρόπουλο).

Αδιαφορεί ο Άκης παντελώς για το αν αυτά που προμηθεύεται η Χώρα δεν χρησίμευσαν κάπου, όπως αδιαφορεί πως θα βρεθούν τα χρήματα να πληρωθούν (σελ. 80). (ΣΣ το ίδιο πνεύμα κυριάρχησε και στις δύο τετραετίες Σημίτη όσον αφορά τους εξοπλισμούς).

Ο πρώτος Υπουργός Άμυνας μετά την εκφυλισμένη εποχή ΣημίτητοΑκοΓιάννων υπήρξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, έντιμος, απόστρατος Πτέραρχος και πλήρως πληροφορημένος στα της λεηλασίας.

Ο ΣΣ μετέφερε στο Υπουργείο Άμυνας την δωρικότητα του Κ. Καραμανλή Α’ (του οποίου υπήρξε Υπασπιστής). Έφριξε μ’ αυτά που διεπίστωσε, προσπάθησε να βάλει κάποια τάξη, άρχισε να στέλνει φακέλους στην Εισαγγελέα. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον προϊστάμενο του, τότε πρωθυπουργό κ. Κων. Καραμανλή τον Β’, τον επονομαζόμενο Σκανδαλοθάπτη ή Ακάματο, που άλλα υποσχόταν προεκλογικά και άλλα εφάρμοζε μετά ο οποίος είχε αποφασίσει να μη θιγεί το αδελφάτο, η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών, και στην συγκεκριμένη περίπτωση η καταλήστευση του ΥΕΘΑ επί Σημιτοκρατίας με παράλληλη αποδυνάμωση της Άμυνας. Έτσι καρατόμησε τον Πτέραρχο! Ουδέποτε ο κ. Κ.Κ. Καραμανλής ενδιαφέρθηκε για την Άμυνα. Αν ενδιαφερόταν επ’ ολίγον δεν θα τοποθετούσε εκεί τον κ. Ε. Μεϊμαράκη. Φρονούσε ότι έπρεπε να προστατευτεί η Πασοκαρία, χωρίς να παύω να υποστηρίζω ότι εντός του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν και υγειά στοιχεία π.χ. ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος.

Προσθέτω ότι ο Σ.Σ. ήταν διαβασμένος άνθρωπος, φιλόσοφος με ξεχωριστή κουλτούρα μη έχουσα σχέση με την καφρίλα του συνόλου, σχεδόν, των τότε Υπουργών της Ν.Δ. Δεν πρόλαβε, φαίνεται, να ολοκληρώσει την μελέτη του βασικού βιβλίου του Νικόλα Μακιαβέλι «Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ». Γράφει «Κρίνεις έναν Ηγεμόνα βλέποντας τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν. Όταν είναι άξιοι, πιστοί και ικανοί σίγουρα ο Ηγεμόνας είναι συνετός…». Κάποιοι συνεργάτες τον φαλτσάριζαν. Δεν γνωρίζω αν τους είχε επιλέξει αυτός ή τους επέβαλε το κόμμα.

Συνήθως γίνεται το δεύτερο..

Ο κ. Σ.Σ. αποκεφαλίσθηκε, όπως προανέφερα, δι’ ασήμαντο αφορμή και στη θέση του τοποθετήθηκε ένας πολιτικός λαϊκής κουλτούρας, γέννημα και θρέμμα του κομματικού σωλήνα, μηδέποτε εργασθείς, αθυρόστομος και φασαριόζος. Ο κ. Ε. Μεϊμαράκης, ο επονομαζόμενος Βαγγέλας, προσέλαβε ως Κύριο συνεργάτη, (Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών) μία άλλη εξέχουσα κομματική μορφή, εντελώς ακατάλληλη για τη θέση, που δεν γνώριζε να διακρίνει το ιστιοφόρο από το υποβρύχιο. Τέλεια αδράνεια, απραξία, τέλμα. Ουδέν ενδιαφέρον για το υλικό. Ας μην μιλάμε για διερεύνηση σκανδάλων. Όλα καλά κι ωραία και περαιτέρω βύθιση της αμυντικής ικανότητας της Χώρας. Που και που, για να σπάσει η μονοτονία, χανόταν και κάποιος φάκελος σκανδάλων ή αποκαλύπτονταν ότι μικροτρωκτικά εκβίαζαν για υποθέσεις ΑΩ (ιδέτε καταγγελία ON ALERT 01.09.14).

Ο κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ΥΦΕΘΑ τότε, γνωρίζει πολλά. Εδώ σταματώ και θα προσπαθήσω να βγω από τον βάλτο αυτής της περιόδου, για να συνεχίσω με κάποιον, τρισχείριστο. Την εποχή του Μεγάλου Αρχηγού Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ’ και του Ευάγγελου Βενιζέλου ως Υπουργού Άμυνας αλλά και την Αντωνοβενιζελοκρατία. Σε λίγες μέρες…
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ