2015-08-30 20:45:12
Φωτογραφία για Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για το τραγικό περιστατικό στη Σύμη
Θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπού ανήλικου υπηκόου, τραυματισμός ενός Λιμενικού Οργάνου και ενός διακινητή στη Σύμη μετά από καταδίωξη

Χθες, νωρίς το απόγευμα συνέβη ένα σοβαρό περιστατικό στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μαραθούντα της Σύμης κατά την απόπειρα λαθραίας εισόδου περίπου 70 μεταναστών με Θ/Γ σκάφος από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης καταδίωξης και της προσπάθειας ακινητοποίησης του Θ/Γ από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και σκάφος της Λεττονικής συνοριοφυλακής της δύναμης FRONTEX, οι διακινητές προσπάθησαν επανειλημμένα να εμβολίσουν το Λεττονικό καταδιωκτικό σκάφος και να διαφύγουν επιστρέφοντας προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Τούρκος, κατά δήλωσή του, διακινητής επιτέθηκε και τραυμάτισε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σύμης αφαιρώντας του προσωρινά το υπηρεσιακό όπλο.

Κατά τη συμπλοκή με τους διακινητές ερρίφθησαν πυρά πυροβόλου όπλου. Στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπως ενημέρωσε προφορικώς ο Ιατρός τον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αργυρίου Ιωάννη, ο θάνατος του 17χρονου αλλοδαπού υπηκόου προήλθε πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.


Η σορός του 17χρονου διεκομίσθη στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Χρήστου Ζώη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, ήδη βρίσκεται στη Σύμη ο Περιφερειακός Διοικητής Νοτίου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος για να ερευνήσει τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες πρόκλησης του περιστατικού.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης, για το περιστατικό προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και το γνωρίζουν πολύ καλά, ιδιαίτερα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες, για να υπερασπίσουν και να σώσουν χιλιάδες ανθρώπους, θύματα αδίστακτων δουλεμπόρων”.

Για το περιστατικό ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την Πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκλογές και άμυνα...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκλογές και άμυνα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ