2015-08-31 14:58:33
Φωτογραφία για ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝ ΑΦΗΣΕ Ο ΑΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συγκεκριμένο πρόσωπο, που δεν τον κατονόμασε, θεωρεί ότι κρύβεται πίσω από την φορολογική υπόθεσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. Άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το πολιτικό του μέλλον, λέγοντας ότι θα περιμένει την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την συμμετοχή του στις λίστες και δηλώνοντας ότι δεν αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει αλληλουχία γεγονότων. Άλλοι παύθηκαν σε ένα βράδυ και άλλοι υποβαθμίσθηκαν σε ένα βράδυ για την υπόθεσή μου για να έρθει η υπόθεσή μου στο προσκήνιο. Η αλληλουχία των γεγονότων οδηγεί σε πρόσωπο», υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βουλή χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Βουλής όπως είχε προαναγγελθεί.

Ο κ. Μητρόπουλος δεν αποκάλυψε το πρόσωπο, ωστόσο φαίνεται να αναφέρεται σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο εφοριακός που του επέβαλε το πρόστιμο πήρε προαγωγή, ενώ από τον εφοριακό που διαφωνούσε αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες.


Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι είχε συνομιλία με τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, κάτι που ο υπουργός διαψεύδει και, η εντύπωση που αποκόμισε ήταν πως υπήρξε επίσπευση για να σταλεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη «στο παρά πέντε» πριν κλείσει η Βουλή. Διευκρίνισε πως πρόκειται για την εντύπωσή του και ότι κανείς δεν του το είπε.

Πρόκειται για «πρωτοφανή αθλιότητα» και «σχέδιο σπήλωσής μου», είπε αναφερόμενος στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Μητρόπουλος φέρεται να εισέπραξε το 1999 αμοιβή ενός εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ, τα οποία δεν δήλωσε τότε, αλλά το 2004 όταν με τον νόμο Αλογοσκούφη για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, τα έφερε στην Ελλάδα, αφού τα είχε διαμοιράσει και στους συνεργάτες του. Ο Αλ. Μητρόπουλος τόνισε ότι η υπόθεση είναι παραγεγραμμένη, καθώς είναι πριν από το 2000.

Ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για μία προσπάθεια απαξίωσής του που δεν θα ανεχθεί και όπως είπε, «δεν θα αφήσει ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους συντρόφους του μέσα από σκευωρία και αθλιότητα να τον σπηλώσουν».

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση και βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή στην περιφέρειά του», υποστήριξε υπενθυμίζοντας με νόημα ότι είναι ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής.

Αναφέρθηκε πολλές φορές στον Αλέξη Τσίπρα προειδοποιώντας ότι «αν με κόψει για ιδεολογικούς όρους θα τον τιμήσω και θα πάρω τις αποφάσεις μου».

Πάντως είπε ότι «μέχρι αυτή την ώρα» δεν έχει καμία πρόθεση εναλλακτικής πολιτικής διαδρομής και θα αποφασίσει μετά την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ