2015-08-31 18:52:49
Φωτογραφία για Συρία - Παλμύρα: Ο Ναός του Bel με σοβαρές ζημιές από τους Ισλαμοφασίστες - Καταστρέφουν καθετί ελληνικό και ρωμαϊκό στην περιοχή [photos]
Οι ισλαμοφασίστες του IS έχουν καταστραφέψει μέρος από ότι... θεωρείται ως ο πιο σημαντικός ναός στην αρχαία συριακή περιοχή της Παλμύρας, ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι:

Η έκταση των ζημιών στο 2,000 ετών Ναό του Bel δεν είναι σαφής, αλλά κάτοικοι της περιοχής έχουν περιγράψει ότι κλονστηκε από μια μεγάλη έκρηξη.

Οι εκθέσεις έρχονται μια εβδομάδα μετά την ανατίναξη ένός άλλου ναού στην αρχαία πόλη.

Οι αντάρτες πήραν τον έλεγχο της Παλμύρας το Μάιο, πυροδοτώντας φόβους για την περιοχή.

Τα παγκοσμίου φήμης ελληνηκά και ρωμαϊκά ερείπια βρίσκονται στην έρημο βόρειο-ανατολικά της πρωτεύουσας της Συρίας, στη Δαμασκό.

"Είναι ολοκληρωτική η καταστροφή, '' της Παλμύρας κάτοικος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press." Τα τούβλα και οι στήλες βρίσκονται στο έδαφος. "

«Ήταν μια έκρηξη που και κωφός θα ακούγε," συνέχισε, προσθέτοντας ότι μόνο ο τοίχος του ναού παραμένει.


Ο ναός ήταν αφιερωμένος στους θεούς της Παλμύρας και ήταν ένα από τα καλύτερα διατηρημένα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου.

Ήταν αρκετές ημέρες μετά από τις πρώτες εκθέσεις της καταστροφής ενός άλλου τμήματοςτου χώρου, το Ναό της Baalshamin, που είναι οι ίδιοι οι ισλαμοφασίστες που δώσαν τις εικόνες όπου τους δείχνουν στην ανατίναξη του ναού.

Δορυφορικές εικόνες έχουν επιβεβαιώσει την καταστροφή.

Από το BBC ο Jim Muir, στη Βηρυτό, λέει ότι για τους εξτρεμιστές, οποιαδήποτε παράσταση υπονοεί την ύπαρξη του θεού, εκτός από το δικό τους είναι ιεροσυλία και ειδωλολατρία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, δολοφονείται ο αρχαιολόγος που φρόντιζε τα ερείπια στην Παλμύρα για 40 χρόνια.

Η οικογένεια του 81 ετών Χάλεντ αλ-Asaad είπε ότι ήταν ο διευθυντής στη Συρία υπεύθυνος των αρχαιοτήτων αυτός που είχε αποκεφαλιστεί.

Η Γενική Διευθυντής της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα εξήρε τον αρχαιολόγο, ρητά αναφέρει ότι «δολοφόνησαν έναν σπουδαίο άνθρωπο, αλλά ποτέ δεν θα σιγήσει ιστορία».

Η αρχαία πόλη της Παλμύρας είναι μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και ήταν ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο πριν Συρία ώσπου έγινε αντικείμενο εμπλοκής στον εμφύλιο πόλεμο.

Η Unesco καταδίκασε την εσκεμμένη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Συρίας ως έγκλημα πολέμου.

Ο Diane Darke, συγγραφέας σχετικά με τη Συρία και συγγραφέας του οδηγού Bradt στη χώρα, δήλωσε στο BBC ότι ο Ναός του Bel ήταν μια τεράστια δομή που είχε χρησιμοποιηθεί ως φρούριο, είχε μια εκκλησία και ένα τζαμί.

Οι Σύριοι απελπίστηκανι με την καταστροφή του ναού. Λένε ότι ότι το κ΄λανουν για να κάνει τους πάντες να επικεντρωθούν στη χώρα τους. Δυστυχώς το κάνουν και αισθάνονται την απώλεια της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

"Θα υπάρξουν Σύριοι που θα κλαίνε σε όλη τη χώρα για την απώλεια της Παλμύρας, το κύριο στολίδι του τόπου», πρόσθεσε.

Η σύγχρονη πόλη της Παλμύρας - γνωστή στους ντόπιους ως Tadmur - βρίσκεται σε μια στρατηγικά σημαντική περιοχή στον δρόμο μεταξύ της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκό, και την ανατολική πόλη Ντέιρ αλ-Zour.

Οι ισλαμοφασίστες έχουν χρησιμοποιήσει ως θέατρο συγκρούσεων την Παλμύρα για να οργανώσει την δημόσια εκτέλεση από τα παιδιά άνω των 20 συλληφθέντων στρατιώτών της Συρίας.

Η ομάδα έχει λεηλάτησει και κατεδάφισε πολλές παρόμοιες περιοχές στα τμήματα του γειτονικού του Ιράκ που υπερέβη το περασμένο έτος, καταστρέφοντας ανεκτίμητα αρχαία αντικείμενα.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τον πόλεμο που άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια.

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και 7,6 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Συρίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ