2015-09-01 10:47:08
Φωτογραφία για Eκδήλωση για τα 25χρονα του Πανεπιστημίου Κύπρου
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου γιορτάζοντας τα 25 χρόνια λειτουργίας του και αφοσίωσης στη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία, προσκαλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της, τους φοιτητές, τους απόφοιτους, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου και το ευρύ κοινό σε επετειακή εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:30, στην Πλατεία του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στην Πανεπιστημιούπολη.

Σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως “όταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές το 1992, το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών αποτελούνταν από 471  προπτυχιακούς φοιτητές, έκτοτε, ωστόσο, έχει αναπτύξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα (επίπεδο μάστερ και διδακτορικό) σε όλα τα Τμήματα, ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014 -2015 ήταν εγγεγραμμένοι 6.993 φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί)”.


Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου λειτουργούν οκτώ σχολές, 22 τμήματα κα 11 ερευνητικές μονάδες.

Στην εκδήλωση των 25χρονων θα μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες και οράματα για το Πανεπιστήμιο, ο Πρύτανης Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο τέως Πρύτανης, Καθηγητής Σταύρος Ζένιος, ο πρώην Πρύτανης, Ομότιμος Καθηγητής Νικόλας Παπαμιχαήλ, η πρώτη αριστούχος απόφοιτη που έλαβε το πρώτο βραβείο του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) κατά την πρώτη τελετή αποφοίτησης το 1996, Πηνελόπη Ερωτοκρίτου, οι απόφοιτοι Χριστόφορος Φωκαΐδης, Υπουργός Άμυνας και Χρίστος Χριστοφίδης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, και ο πρώτος Διευθυντής Διεύθυνσης και Οικονομικών, Νίκος Βάκης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής. Κατά την εκδήλωση θα προβληθεί πεντάλεπτη ταινία -  αφιέρωμα για το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το δεύτερο μέρος της επετειακής εορταστικής εκδήλωσης περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό δρώμενο από την ομάδα sinequanon (www.sinequanon.gr), η οποία θα δώσει μια παράσταση σύγχρονου χορού βασισμένη στο διήγημα «Όνειρο στο κύμα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Την αφήγηση θα κάνει η γνωστή ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Εθνικού Θεάτρου, Λυδία Φωτοπούλου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Θάνο Σταυρίδη και Βασίλη Κομματά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πηγή ΚΥΠΕ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ