2015-09-01 11:35:25
Φωτογραφία για To ΣτΕ αποφάσισε πως ο καιρός της Πετρούλας αξίζει κυρώσεων από το ΕΣΡ Πηγή: www.lifo.gr
"Η Πετρούλα είναι πάντοτε ιδιαίτερα ελαφριά ενδεδυμένη, υιοθετεί μια ορισμένη στάση σώματος με προτεταμένο το στήθος προς τα μπρος και τη λεκάνη προς τα πίσω" ανέφερε στην αιτιολογική του έκθεση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που είχε επιβάλει κυρώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel ο οποίος προέβαλε από τη συχνότητα του το επίμαχο δελτίο καιρού που είχε προκαλέσει συζητήσεις, αλλά και διαμαρτυρίες τηλεθεατών.

Το Star είχε απαντήσει με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ την οποία χαρακτήριζε άδικη. Ωστόσο σήμερα, και ενώ τα δελτία αυτά αποτελούν πια παρελθόν, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ, κρίνοντας πως η απόφαση είναι δικαιολογημένη και η αιτιολογία εξηγείται επαρκώς.

Η κύρωση από το ΕΣΡ αποφασίστηκε μετά από καταγγελίες τηλεθεατών και στη συνέχεια κρίθηκε ότι ο τρόπος προβολής του δελτίου καιρού από την παρουσιάστρια Πετρούλα δεν ήταν συμβατός με την ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η αποστολή της τηλεόρασης. Το ΕΣΡ ανέφερε στην αιτιολογία του ότι «ο τρόπος παρουσιάσεως του μετεωρολογικού δελτίου από τη νεαρή παρουσιάστρια του σταθμού το υποβαθμίζει ποιοτικά".


Αναλυτικότερα αναφέρονταν πω: "Η Πετρούλα είναι πάντοτε ιδιαίτερα ελαφριά ενδεδυμένη, υιοθετεί μια ορισμένη στάση σώματος με προτεταμένο το στήθος προς τα μπρος και τη λεκάνη προς τα πίσω κι ομιλεί με ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή και νάζι.

Το δελτίο ολοκληρώνεται με έναν χαρακτηριστικό ναζιάρικο χαιρετισμό: «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα». Συχνά παρουσιαζόταν να ενσαρκώνει μικρούς ρόλους που καμία σχέση με τον καιρό δεν είχαν, όπως ήταν όταν προσποιούταν τη δασκάλα.

Επίσης, υπήρχαν στοιχεία δραματοποίησης της παρουσίασης, όπως για παράδειγμα ήταν η τακτική να φυσούν άνεμοι πάνω της την ώρα που έλεγε τις εντάσεις τους ανά περιοχή, κάνοντας μάλιστα συχνά τα ρούχα της να ανεμίζουν καθώς κι άλλα ηχητικά στοιχεία.

Ο λόγος της ήταν διανθισμένος με πολλά υποκοριστικά και απείχε το συγκεκριμένο δελτίο καιρού κατά πολύ από μια επιστημονική παρουσίασή του, αν και παρουσιαζόντουσαν μετεωρολογικοί χάρτες πίσω από αυτά που παρουσίαζε με ενδείξεις θερμοκρασιών και άλλων μετεωρολογικών στοιχείων.

Πηγή: lifo
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ