2015-09-01 12:21:20
Φωτογραφία για AYTA είναι τα πρόσωπα που παίζουν για Πρωθυπουργοί
Εγκλωβισμένος στο σενάριο του "μεγάλου συνασπισμού", της συνεργασίας δηλαδή μεταξύ... 

των δύο πρώτων κομμάτων είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμη και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ τερματίσει δεύτερος, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα όπως όλα δείχνουν θα επιβάλει κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων.

Ως εκ τούτου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η στάση των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αποκλείουν με κατηγορηματικό ύφος το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, ή το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ή ανάγκης πιθανών συνεργασιών ευρύτερα, από τη στιγμή μάλιστα που ψήφισε το 3ο μνημόνιο με τη στήριξή τους.

Μια στάση βέβαια που εξηγείται πολιτικά από τη στιγμή που στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενίσχυση της σχετικά χαμηλής συσπείρωσης του κόμματος μετά τη διάσπαση και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, με σκοπό την αυτοδυναμία ή την πρωτιά τουλάχιστον ώστε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων την επόμενη μέρα των εκλογών.


Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στην Κουμουνδούρου το επιτελείο Τσίπρα εξετάζει όλα τα σενάρια για την επομένη των εκλογών και στην περίπτωση μάλιστα του "μεγάλου συνασπισμού" δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προταθεί για πρωθυπουργός ο Γιάννης Δραγασάκης ή κάποιο άλλο πρόσωπο α λα Παπαδήμου!

Πάντως όλα θα κριθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα που αυτή τη στιγμή με βάση τις πρώτες δημοσκοπήσεις είναι ρευστό λόγω του υψηλού ποσοστού αναποφάσιστων, οι οποίοι θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, που θα σηματοδοτήσει την αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας ή θα ανοίξει ένα νέο κύκλο πολιτικής αστάθειας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ