2015-09-01 15:14:42
Φωτογραφία για Πάτρα: Νοικιάζουν εξοχικά και βίλες σε Ρίο και Άγιο Βασίλειο
Αγόρασαν ή έφτιαξαν ζηλευτά εξοχικά στις καλές εποχές, αλλά τώρα ψάχνουν εναγωνίως ενοικιαστές έχοντας περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο! Ο λόγος για πολλούς Πατρινούς ιδιοκτήτες μονοκατοικιών σε παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές, όπως στα Βραχνέικα ή και την αντίθετη πλευρά, δηλαδή Ρίο, Άγιο Βασίλειο και Αραχωβίτικα.

Την περίοδο που στην Ελλάδα η οικονομία έβαινε καλώς και το χρήμα κυκλοφορούσε ευρέως και υπήρχε άφθονο σε κάθε συναλλαγή, οι συγκεκριμένοι Πατρινοί κατόρθωσαν να πετύχουν το δικό τους «Αμερικανικό όνειρο»! Απέκτησαν ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο της Πάτρας και στη συνέχεια πέτυχαν και την αγορά κάποιου οικοπέδου για την κατασκευή σπιτιού ή την απευθείας απόκτηση κάποιας έτοιμης βίλας ή έστω μιας μονοκατοικίας κάπου κοντά στη θάλασσα, με αρκετό υπαίθριο χώρο. Τα έξοδα πολλά, αλλά οι δυνατότητες ήταν περισσότερες και άρα η ζωή κυλούσε υπέροχα. Δυστυχώς, τα πράγματα άλλαξαν και τώρα που οι εποχές δυσκόλεψαν και τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ έγιναν βραχνάς, πολλοί από τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να …δώσουν ό,τι απέκτησαν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις πασίγνωστοι Πατρινοί, δύο επιχειρηματίες που «έπεσαν» έξω και ένας επιστήμονας, βρήκαν καταφύγιο στα… πατρικά τους σπίτια! Και επειδή είναι αδύνατον να βρουν αγοραστή για τα εξοχικά, βολεύοντας ακόμα και με την ενοικίαση. Παραχωρώντας πολυτελής κατοικίες, επιπλωμένες ακόμα και με 800 ευρώ το μήνα, τιμή που κάποτε θα ήταν αδύνατο να συναντούσες για ένα σπίτι 180 ή και 200 τ.μ., με κήπο, πολλά δωμάτια και μόνο λίγα μέτρα από τη θάλασσα!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Από τις πολλές περιπτώσεις που υπάρχουν, διαλέξαμε τις τρεις πιο χαρακτηριστικές και ενδεικτικές του θέματος:

• Μονοκατοικία 140 τ.μ. σε οικόπεδο που πλησιάζει το στρέμμα, στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου, ενοικιάζεται (με όλα μέσα!) προς 800 ευρώ μηνιαίως.

• Άλλο εξοχικό, στο Ρίο, επίσης 140 τ.μ., με ισόγειο και ένα επιπλέον επίπεδο, και με μεγάλη έκταση κήπου με γκαζόν, νοικιάζεται προς 750 ευρώ το μήνα.

• Τεράστιο πολυτελές σπίτι… 300 τ.μ. με συνολικά… 8 δωμάτια, στην περιοχή των Μποζαϊτίκων, νοικιάζεται προς 1.000 ευρώ το μήνα!

Έκτισε δύο βίλες και έμεινε… απένταρος!

Μία άλλη περίπτωση είναι αυτή Πατρινού επιχειρηματία ο οποίος διατηρούσε επί χρόνια πανάκριβη εξοχική κατοικία στον Καστελλόκαμπο. Λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, αγόρασε και δεύτερο οικόπεδο κοντά στο αρχικό του σπίτι και έκτισε άλλη μία πολυτελή κατοικία. Τα πρώτα χρόνια της κρίσης σάστισε και για να σώσει την κατάσταση προσπάθησε να πουλήσει το ένα από τα δύο ακίνητα. Αλλά στάθηκε αδύνατο. Και η ανάγκη για συντήρησή τους σε συνδυασμό με την αναδουλειά, τον έφερε σε οικονομικό τέλμα! Σήμερα, έχει αναθέσει σε μεσίτες να βρουν έστω ενοικιαστή και μάλιστα… όσο κι όσο!

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ