2015-09-02 00:23:10
Φωτογραφία για Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παραλάβει 25 νέα αεροσκάφη
Η Ναυτική Αεροπορία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παραλάβει 25 νέα και πέντε εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη, ανέφερε ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού.

"Η δυσκολία των υποθέσεων προς επίλυση συνέχεια ζητά τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του πάρκου της ναυτικής αεροπορίας. Την τρέχουσα χρονιά θα αυξηθεί κατά 25 νέα και πέντε εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη ", είπε ο Σοϊγκού.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός, η ναυτική αεροπορία είναι σε μαχητική σκοπιά σε όλες τις περιοχές του παγκόσμιου ωκεανού, ενεργά συμμετέχει στην καταπολέμηση της πειρατείας και στις επιχειρήσεις αναχαίτισης και διάσωσης. Ταυτόχρονα ένα μέρος των δυνάμεων συμμετέχει στην άμυνα κατά των δολιοφθορέων και στην αντιαεροπορική άμυνα σε απομακρυσμένες και δυσμενείς από την άποψη καιρικών συνθηκών περιοχές της χώρας.

"Τα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη τακτικά πραγματοποιούν πτήσεις στις περιοχές της θάλασσας και του ωκεανού, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια της Ρωσίας σε υποθαλάσσιο περιβάλλον ", τόνισε ο Υπουργός.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας Σοϊγκού επίσης ανέφερε ότι το σύνταγμα μαχητικών καταστρώματος και το πυραυλικό σύνταγμα ραντάρ θα ενισχύσουν την ομάδα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αρκτική στο τέλος του 2015.

"Την παρούσα στιγμή σε αυτή την περιοχή (στην Αρκτική) γίνονται εργασίες για ενίσχυση της ομάδας της αεροπορίας και των αντιαεροπορικών δυνάμεων. Προς το τέλος της χρονιάς σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του συντάγματος μαχητικών καταστρώματος και του πυραυλικού συντάγματος ραντάρ της ομάδας της Πολεμικής Αεροπορίας και των αντιαεροπορικών δυνάμεων ", είπε. Ο Σοϊγκού εξήγησε ότι η ενίσχυση των δυνάμεων αιτιολογείται με την ανάπτυξη του Βόρειου Θαλάσσιου δρόμου και την ανάγκη προστασίας των εθνικών συμφερόντων στην περιοχή.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι μέχρι το 2018 στην Αρκτική θα διαμορφωθεί μια αυτοτελής ομάδα ρωσικών στρατευμάτων, ταυτόχρονα η ομάδα αυτή θα ενισχύεται τόσο στην ήπειρο, όσο και στα νησιά.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού οργάνου επίσης ανέφερε ότι τον Αύγουστο ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε σχεδόν 80 ασκήσεις και τώρα ετοιμάζεται στις στρατηγικές ασκήσεις αρχηγείων και επιτελείων "Centr-2015".

"Μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα πραγματοποιήσαμε 79 ασκήσεις», είπε στη τηλεδιάσκεψη στο Υπουργείο. «Οι μεγαλύτερες ασκήσεις για τον πολύπλευρο εφοδιασμό της ομάδας στρατευμάτων στην στρατηγική κατεύθυνση της Κεντρικής Ασίας. Στις ασκήσεις συμμετείχαν περίπου 6 χιλιάδες στρατιώτες και σχεδόν 800 μονάδες μηχανημάτων ".

Όπως είπε ο Υπουργός, από τις 24 μέχρι τις 29 Αυγούστου στη Δυτική και την Κεντρική Στρατιωτική περιοχή ολοκληρώθηκε η προετοιμασία στις ασκήσεις "Centr-2015" που προγραμματίζονται για το Σεπτέμβριο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ