2015-09-02 16:25:29
Φωτογραφία για Παρέμβαση υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τις ΗΠΑ στην G20
Μήνυμα υπέρ της Ελλάδας αναμένεται να στείλουν οι ΗΠΑ στο περιθώριο της συνεδρίασης της G20 που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο πρακτορείο ΜΝΙ, οι ΗΠΑ θα καλέσουν τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τη δέσμευσή τους έναντι της Αθήνα για σημαντική ελάφρυνση του χρέους της και θα ζητήσουν από το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα.

«Οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ενισχυθεί η ανάπτυξη θα βοηθήσουν να βελτιωθούν οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης για την Ελλάδα. Στην Άγκυρα, θα ενθαρρύνουμε τους Ευρωπαίους εταίρους να ευθυγραμμιστούν με τις δεσμεύσεις τους και να παράσχουν αξιοσημείωτη ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε: "Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις".

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις αγορές συναλλάγματος μετά την αιφνιδιαστική υποτίμηση του γουάν από την Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο έκτοτε η υποτίμηση έναντι του δολαρίου είναι ήπια, σε σχέση με την ανατίμηση που είχε παρατηρηθεί το 2014.

Τα πτωτικά ρίσκα για την κινεζική οικονομία έχουν προβληματίσει τους επενδυτές, αλλά θα επιστρέψει η ισχυρότερη ανάπτυξη όσο το Πεκίνο θα προχωρά τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, εκτίμησε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ