2015-09-10 08:55:26
Φωτογραφία για Σε αναμονή της κάλπης οι διοικητές των Νοσοκομείων! Στον «πάγο» τα νοσοκομεία
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου 

- HealthReport.gr

«Παγωμένα» παραμένουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας αφού οι διοικητές των νοσοκομείων αναμένουν να δουν τι θα γίνει τελικώς με τις θέσεις τους όταν σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση.

Μπορεί οι δανειστές να μπλόκαραν το νόμο Κουρουμπλή για την τοποθέτηση νέων …προσωρινών διοικητών, κανείς δεν ξέρει όμως τι θα γίνει με τη νέα κυβέρνηση όταν σχηματισθεί.

Άλλωστε οι δανειστές έχουν διαμηνύσει πως θα πρέπει να ακολουθηθεί μια νέα διαδικασία που να προβλέπει αξιοκρατικά κριτήρια για την πρόσληψη των διοικητών των νοσοκομείων και να στηρίζεται σε διαγωνισμό.

Και μέχρι να αποσαφηνισθεί η υπόθεση, οι διοικήσεις δεν προβαίνουν σε μεγάλες αγορές υγειονομικού υλικού ή προμήθειες.

Και πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού ρευστό δεν υπάρχει ενώ με τις νέες ρυθμίσεις,πέφτει … «κόφτης» μόλις ξεπεραστεί ο προϋπολογισμός.


Αποτέλεσμα είναι τα νοσοκομεία να δεινοπαθούν και οι εργαζόμενοι να ψάχνουν…πατέντες για να καλύψουν τις ανάγκες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) περιγράφουν πως αναγκάζονται να τρέχουν σε διπλανές μονάδες υγείας για να δανειστούν υλικά και να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Η νέα κυβέρνηση πάντως θα κληθεί να διαχειριστεί άμεσα το θέμα των διοικητών των νοσοκομείων καθώς πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα παραμένουν ακέφαλα.

Αρκετοί διοικητές είχαν παρατηθεί το προηγούμενο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ και δεν αντικαταστάθηκαν λόγω των πολιτικών εξελίξεων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ