2015-09-13 22:13:16
Φωτογραφία για Διαδικασία επαναφοράς Εθνικού νομίσματος...
Από το πολιτικό πρόγραμμα της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ... Από το ευρώ στην Δραχμή

Διαδικασία επαναφοράς Εθνικού νομίσματος

Τα βήματα που πρόκειται να ακολουθηθούν έτσι ώστε να μπορέσουμε με ασφάλεια να επιστρέψουμε στον εθνικό νόμισμα, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση της Εθνικής μας Κυριαρχίας είναι τα εξής:

1. Θα υπάρξει συνεργασία με χώρες σκληρών νομισμάτων για την στήριξη του εγχειρήματος επιστροφής στην Δραχμή. Ιδιαίτερη σημασία έχει να αποτυπωθεί εγγράφως η πρόταση μερίδος των Ευρωπαίων πολιτικών που επιθυμούν την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη με ταυτόχρονη παραχώρηση ενίσχυσης και προστασία σε ενδεχόμενα κερδοσκοπικά φαινόμενα.

2. Η νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδος θα πρέπει να ακολουθήσει, αρχικά, μία σταθερή συναλλαγματική πολιτική.

3. Δραχμοποίηση των τραπεζικών καταθέσεων που σήμερα είναι σε ευρώ και η εισαγωγή της Δραχμής στην καθημερινή κυκλοφορία. Η αξία της Δραχμής θα καθορισθεί με την ισοτιμία 1 ευρώ = 500 Δραχμές (με κάποιες μικρές αποκλίσεις συν ή πλην αναλόγως των διεθνών οικονομικών συγκυριών), με σκοπό την μικρότερη αγοραστική απώλεια στα χρήματα των Ελλήνων.


4. Για την ενίσχυση της Δραχμής και την εδραίωση της εμπιστοσύνης προς αυτήν, θα ακολουθηθεί μία οικονομική πολιτική αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και μηδενικών ελλειμμάτων και εξευρέσεως πόρων. Συνεπώς είναι αδιανόητο μεταλλεία πολυτίμων μετάλλων της Πατρίδος μας να τα διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες.

5. Οι δραχμοποιημένες συντάξεις και οι μισθοί θα διατηρήσουν την αγοραστική τους δύναμη προκειμένου να γίνει η σημερινή Δραχμή αποδεκτή αλλά και για να κινηθεί η εσωτερική αγοραστική κατανάλωση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ