2012-05-08 17:46:05
Φωτογραφία για Συνάντηση του με τον Ντάουνερ στις 16 Μαίου ανακοίνωσε ο Ερογλου
Συνάντηση με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ στις 16 Μαίου ανακοίνωσε ότι θα έχει στα κατεχόμενα ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που δέχθηκε σήμερα από αντιπροσωπεία της ''συντεχνίας δημοσίων υπαλλήλων'', είπε πως εδώ και δύο χρόνια παρακάθεται στις συνομιλίες για μια βιώσιμη και μόνιμη συμφωνία και εργάζεται ώστε να παραμείνουν οι Τ/κ σε αυτά τα εδάφη για πάντα με ασφάλεια και ευμάρεια.

''Οι απέναντί μας δεν σκέφτονται δυστυχώς σαν και μας'' πρόσθεσε ο Τ/κ ηγέτης, ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει κάνει αναφορές ενάντια στην ομοσπονδία ''και με μια τέτοια προσέγγιση θα είναι δύσκολο να φτάσουμε σε μια συμφωνία''. ''Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα με ανοικτό τέλος. Οσον συνεχίζονται οι συνομιλίες με ανοικτό τέλος, όσο συνεχίζονται τα εμπάργκο, όσο η διεθνής κοινότητα μας κοιτά σαν μια χώρα που δεν πρέπει να αναγνωρίσει και ενώ η ε/κ πλευρά τα γνωρίζει όλα αυτά θα είναι δύσκολο να φτάσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο σημείο να βάλουμε την υπογραφή μας σε μια συμφωνία''.


Βλέπουμε την διαδικασία στην οποία θα εισέλθουμε, συνέχισε, ως μια νέα εποχή. ''Με τον Ντάουνερ συνεχίζεται ο διάλογός μας γι' αυτή τη νέα εποχή. Ο Ντάουνερ θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο. Οι διαβουλεύσεις με τον Ειδικό Σύμβουλο συνεχίζονται. Ο Ντάουνερ θα εργασθεί για την αναζήτηση μιας νέας φόρμουλας που θα υιοθετηθεί και από τις δύο πλευρές, οι προσπάθειες γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση''. Εάν η λύση πρόκειται να είναι κυπριακής ιδιοκτησίας πρέπει να αρχίσει μια προσπάθεια να εξευρεθεί μια φόρμουλα από κοινού αποδεκτή και σε αυτό εργάζονται αυτές τις ημέρες, κατέληξε ο κ. Ερογλου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάτωσε η Τζούλια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάτωσε η Τζούλια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ