2012-05-08 19:45:58
Φωτογραφία για Βουλευτές της ΝΔ ζητούν επανένωση της παράταξης
Ακόμη και την επανένταξη του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ ρίχνουν στο τραπέζι των συζητήσεων!

Kίνημα βουλευτών που θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να κηρύξει πανστρατιά και να απευθύνει γενικό και άνευ όρων προσκλητήριο προς στελέχη που έχουν βρεθεί εκτός κόμματος για διάφορους λόγους βρίσκεται σε εξέλιξη στο «γαλάζιο» παρασκήνιο.Το οδυνηρό αποτέλεσμα της Κυριακής για τη Ν.Δ. που κατέγραψε 18,85%, το ιστορικότερο χαμηλό ποσοστό στην ιστορία της, χάνοντας περίπου ένα εκατ. ψηφοφόρους από το 2009, δρομολογεί εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανένωσης της παράταξης.

Σε αυτό το κλίμα και μέσω της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη νωρίς το μεσημέρι η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά ο οποίος και αναμένεται να τοποθετηθεί συνολικά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την μετέπειτα πορεία του κόμματος.


Πολλά κορυφαία στελέχη θέτουν επιτακτικά το θέμα της επανένωσης της παράταξης και θεωρούν ότι εάν δεν υπάρξει επιστροφή στελεχών που δεν ανήκουν πλέον στη Ν.Δ. η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί.

Οι δημόσιες παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα αυξηθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα και αρκετοί διευκρινίζουν ότι οι εξελίξεις πρέπει να επιταχυνθούν.

Γι' αυτό και υποστηρίζουν ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να απευθύνει προσκλητήριο προς όλους επί μίας φιλοευρωπαϊκής ατζέντας που θα διακρίνει τη Ν.Δ από την Αριστερά, ενώ θα επιβεβαιώσει ότι είναι κεντρικός πολιτικός παίκτης, σε μια χρονική στιγμή που το ΠαΣοΚ κατέρρευσε.

Αρκετά στελέχη και βουλευτές προκρίνουν μια κίνηση του κ. Σαμαρά προς την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο και γενικότερα τον χώρο των φιλελευθέρων, ενώ κάποιοι μιλάνε ακόμα -παρά το γεγονός ότι θεωρείται αδύνατο να δεχθεί- και για την ανάγκη να υπάρξουν και «γέφυρες» προς τον πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» κ. Θ. Τζήμερο.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε, από ραδιοφώνου, την επιστροφή στη Ν.Δ. της κυρίας Μπακογιάννη, του κ. Μάνου, αλλά και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη -μια πρόταση που ήδη προκαλεί συζητήσεις.

Ο πρώην υπουργός και επανεκλεγείς στη Β΄ Αθηνών προέτρεψε δημοσίως τον κ. Σαμαρά να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ενισχύοντας το αίτημα που έθεσε από το βράδυ των εκλογών ο Νικήτας Κακλαμάνης που έβαλε θέμα επανένωσης της παράταξης.

Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων που κέρδισε το εισιτήριο για τη Βουλή στην Α΄ Αθηνών προανήγγειλε ότι θα αναλάβει και σχετική πρωτοβουλία για να δημιουργηθούν συνθήκες επανένωσης της παράταξης, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πολυκερματισμένη σε μια εκλογική αναμέτρηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα και είναι ενήμερος των συζητήσεων που γίνονται στο κόμμα. Ο ίδιος τηρεί σιγήν ιχθύος και ορισμένα έμπειρα στελέχη της ΝΔ ανέγνωσαν στην πρωτοβουλία του να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μετά από περίπου 20 χρόνια, προκειμένου να τον συλλυπηθεί για την απώλεια της συζύγου, μία πρώτη κίνηση προσέγγισης των δύο πλευρών.

Ο κ. Μάνος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ, αρκεί να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη, που χθές προτίμησε να προαναγγείλει ότι, ενόψει νέων εκλογών, θα επιδιώξει να δημιουργηθεί ένα φιλελεύθερο μέτωπο με τη Δράση και τη Δημιουργία Ξανά.

http://www.hbnews.gr/permalink/130579.html 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ