2012-05-08 19:43:24
Φωτογραφία για Φ. Κουβέλης: Μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ οι προτάσεις Σαμαρά - Βενιζέλου
Όχι σε μια "μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ" είπε ο Φ. Κουβέλης αρνούμενος την πρόταση του Αντ. Σαμαρά για συμμετοχή στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο "δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα και την εντολή των πολιτών". Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επισημαίνει ότι πρέπει να συγκροτηθεί "κυβέρνηση ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης που θα κινηθεί στον αντίποδα της ασκούμενης πολιτικής, η οποία αποδοκιμάστηκε με έντονο τρόπο από τη λαϊκή ετυμηγορία".

"Δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα και την εντολή των πολιτών"

Ο Φ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση ευρείας λαϊκής νομιμοποίησης θα πρέπει να εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και να προχωρήσει στην απαγκίστρωση από το Μνημόνιο" και υπογράμμισε ότι κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο που έβαλε η ΔΗΜ.ΑΡ.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα, που συναντήθηκε επίσης με τον Αντ. Σαμαρά, ο Φ. Κουβέλης σημείωσε ότι "άκουσα τον κ. Τσίπρα που επανέλαβε την πρότασή του προς τις δυνάμεις της Αριστεράς, προσθέτοντας τη λέξη 'πρωτίστως προς τις δυνάμεις της αριστεράς'".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τόνισε ότι "εμείς, όταν μιλάμε για πρόταση προς τις προοδευτικές δυνάμεις, προφανώς συμπεριλαμβάνουμε τις δυνάμεις της Αριστεράς και με τέτοια πολιτική διάθεση προσερχόμαστε" και υπογράμμισε ότι "περιμένουμε λοιπόν καθαρές και σαφείς προτάσεις και ανάλογα θα τοποθετηθούμε". Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει ο Φ. Κουβέλης σε διεθνή μέσα και πριν από τη συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά.

Τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. επισημαίνουν ότι "δεν βγαίνουν τα κουκιά" για κυβέρνηση της Αριστεράς προβλέποντας ότι σύντομα θα έχουμε νέες εκλογές.

http://www.avgi.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ