2012-05-08 19:52:07
Φωτογραφία για Ιδού η παγίδα των κομμάτων με το Μνημόνιο
Ενδεικτικό της πόλωσης που επικρατεί στο επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας, ένα θέμα ζωτικής σημασίας, όπως αυτό περιγράφεται στο περίφημο «Μνημόνιο» δεν το έχει θέσει κανείς. Πόσο σωστή είναι η διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας ανάμεσα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς;

Εξηγούμαστε: Νομίζουμε ότι το περιβόητο Μνημόνιο αποτελείται από δυο μέρη. Το ένα είναι τα επαχθή μέτρα τα οποία υφίσταται ο λαός – που δικαίως διαμαρτύρεται – και το δεύτερο μέρος αφορά στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν στη δομή του παρασιτικού – όπως είναι κοινά αποδεκτό από τους νουνεχείς – κράτους.

Όταν η διαίρεση στην ελληνική κοινωνία είναι ανάμεσα στους «οπαδούς» και τους «αντιπάλους» του μνημονίου, διότι ως συνήθως τα σοβαρά θέματα στην Ελλάδα τίθενται με αφόρητα απλουστευτικό τρόπο, τότε οι «αντιμνημονιακοί» που είναι της μόδας, χρεώνονται και την απόρριψη του σκέλους που αφορά στις αλλαγές. Εάν αυτό ισχύει, τότε πολύ απλά δεν λένε τίποτε άλλο στον ελληνικό λαό ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αφήνοντας απείραχτο το τερατούργημα που καταπιέζει παραδοσιακά την επιχειρηματική πρωτοβουλία και αναστέλλει στην πράξη κάθε δυνατότητα ανάπτυξης, το κράτος.


Είναι το τερατούργημα που δημιούργησαν τα παραδοσιακά πάλαι ποτέ κόμματα-εξουσίας στο πλαίσιο της ρουσφετολογικής τους πολιτικής και της προσπάθειας να ελέγξουν αυτόν τον χαώδη μηχανισμό για να επιβιώσουν πολιτικά και οδήγησε βήμα-βήμα σημερινό αδιέξοδο. Με απλά λόγια, μιλάμε για υποστηρικτές του κρατισμού όπου «χέρι» δεν μπορεί να μπει ούτε σε συνδικαλιστές ούτε στα κατεστημένα συμφέροντα, ούτε στους δαιδαλώδεις μηχανισμούς για να δικαιολογούνται άχρηστες υπηρεσίες που ταλαιπωρούν τον κόσμο με τις σφραγίδες στα χέρια. Άρα, επί της ουσίας δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτε.

Κατά συνέπεια οι πολίτες που δεν αντέχουν άλλο να παίζουν το ρόλο των προβάτων θα πρέπει να αντιληφθούν άμεσα αυτή τη διάσταση και να απαιτήσουν από τους υποψήφιους εθνοσωτήρες να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους. Ο καιρός που όλα «στρογγυλεύονταν» για να χαϊδεύονται τα αυτιά… του ποιμνίου, του κοπαδιού δηλαδή από τους πολιτικούς τσοπαναραίους παρήλθε ανεπιστρεπτί. Ή θα αλλάξουμε νοοτροπία άμεσα και θα σταλεί το κατάλληλο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ή θα βουλιάξουμε.

Οι πολιτικοί μας με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισαν να αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη και να αρχίσουν τα παιχνίδια και τους τακτικισμούς. Η πραγματική κοινωνική αντίδραση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Όποιος όμως αφουγκράζεται τις συζητήσεις στις παρέες αντιλαμβάνεται ότι η αλλαγή στη σκέψη και στις απόψεις του κόσμου που αντιλαμβάνεται και βιώνει το αδιέξοδο είναι ραγδαία. Η δε συνειδητοποίηση από τον πολιτικό κόσμο της νέας τάσης, τραγικά καθυστερημένη http://www.defence-point.gr/news/?p=46014
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ