2012-05-08 22:12:11
Φωτογραφία για Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ αναγνωρίζει οτι η λιτότητα καθυστερεί την ανάπτυξη
Στον απόηχο των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Γαλλία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται πιο ευέλικτο σε σχέση με το πόσο γρήγορα θα πρέπει να... μειωθούν τα ελλείμματα στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα.

Σε ομιλία της στην Ζυρίχη, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι το Ταμείο αναγνωρίζει οτι η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική καθυστερεί την ανάπτυξη σε πολλές χώρες και έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομίες που βρίσκονται σε ύφεση.

Εάν η ανάπτυξη είναι χειρότερη της αναμενόμενης, θα πρέπει οι χώρες να προτιμήσουν την ανακοίνωση δημοσιονομικών μέτρων και όχι στόχων πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Επέμεινε ωστόσο ότι η έμφαση στην ανταγωνιστικότητα είναι η μόνη λύση για βιώσιμη ανάπτυξη και σημείωσε ότι για τον ευρωπαϊκό νότο, οι μόνες επιλογές είναι είτε η αύξηση της παραγωγικότητας, είτε η μείωση των μισθών.

Η εφαρμογή των συμφωνηθέντων αποτελεί, τον καλύτερο δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, υποστήριξε ότι δημοσιονομικό σύμφωνο αποσκοπεί στην ανάπτυξη και απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσής του.
kozaro.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ