2012-05-08 22:12:13
Φωτογραφία για Κοινόχρηστα ποδήλατα για φοιτητές του ΑΠΘ
Καθημερινά διατίθενται 60 ποδήλατα, που βρίσκονται σε χώρο έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Με μια ανοιχτή ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Μαΐου από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζεται το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που δημιούργησε για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, που ξεκίνησε τη λειτουργία του αυτή την εβδομάδα, με συμβολικό αντίτιμο, έχει στόχο μεταξύ άλλων τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους χώρους της πανεπιστημιούπολης και τη μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων στο χώρο του πανεπιστημίου.

Καθημερινά διατίθενται 60 ποδήλατα, που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα μέλη του πανεπιστημίου για αστικές και περιαστικές μετακινήσεις. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος (έως την Κυριακή 13 Μαΐου) τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν τις πρωινές ώρες (9:00 - 13:00).

Στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα εργάζονται 10 φοιτητές σε θέσεις μερικής απασχόλησης, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση και την επέκταση του συστήματος. 
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ