2012-05-08 22:25:00
Φωτογραφία για ΜΟΝΤΙ: Γαλλία και Ελλάδα επηρεάζουν την οικονομική ατζέντα
Τα αποτελέσματα των εκλογών στην... Γαλλία και στην Ελλάδα, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην ατζέντα της ανάπτυξης», δήλωσε σήμερα το απόγευμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι συμμετέχοντας σε ανοικτή συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρέν.

Σύμφωνα με τον Μόντι «η Γερμανία επιμένει στο θέμα της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και ευτυχώς που στο παρελθόν, υιοθέτησε αυτή την στάση. Αλλά στην Ιταλία, στην Γαλλία και σε άλλες χώρες, γίνεται έντονα αισθητή, τώρα, η ανάγκη της ανάπτυξης».

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός επέμεινε ότι «πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να συνδυαστεί η ανάπτυξη με την δημοσιονομική πειθαρχία. Αλλά είναι απόλυτα αναγκαίο να περάσουμε από την φάση της μελέτης σε εκείνη της εφαρμογής».

Ο Μόντι, ζήτησε από τον Όλι Ρεν «να παίξει ενεργό ρόλο», διαβεβαιώνοντάς τον ότι «η Ιταλία θα τον στηρίξει».

Από την πλευρά του, ο Φιλανδός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, τόνισε ότι «για την ανάπτυξη χρειάζεται η συνεργασία των χωρών μελών με την Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της κάθε χώρας».


Κατά την άποψη του Όλι Ρεν μπορούν να γίνουν περισσότερες επενδύσεις σε τομείς όπως των μεταφορών, της έρευνας, της ανάπτυξης, να υιοθετηθούν τα ευρωπαϊκά ομόλογα Project Bond (για τα δημόσια έργα) και να γίνει καλύτερη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Τόσο ο Μόντι όσο και ο Ρεν, συμφώνησαν στο ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος για να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που συχνά, χρεοκοπούν λόγω των απλήρωτων οφειλών από μέρους του δημοσίου, σε διάφορες χώρες.

newscode.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ