2012-05-08 23:59:03
Φωτογραφία για Κινητοποιήσεις ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα στα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)

Θεσσαλονίκη 8/5/2012

Από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς, από τον Σεπτέμβρη του 2011,  το Σωματείο μας, πραγματοποιεί παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω.. από τα παραρτήματα των φροντιστηρίων Μπαχαράκη για:

-  ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και 

-  ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.

Η εργοδοσία του Μπαχαράκη χρησιμοποιώντας από τη μια το «πνεύμα»  της Χούντας των Μνημονίων, της συγκυβέρνησης και της Τρόικα και από την άλλη χρησιμοποιώντας  ασύστολα ψεύδη, ενάντια  στις κινητοποιήσεις του Σωματείου μας, είχε «κερδίσει» μια προσωρινή διαταγή, στα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει, από τα τέλη Μαρτίου.  Σύμφωνα με την απόφαση αυτή «ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ προσωρινά στο Σωματείο (ΣΜΕΘ), στον πρόεδρο του Σωματείου  αλλά και στον  απολυμένο να απέχουν από κάθε παράσταση διαμαρτυρίας, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων,  που παρακωλύει την επαγγελματική δραστηριότητα του φροντιστηρίου, αναφορικά με την εκπαιδευτική λειτουργία»!  Η απόφαση είναι τουλάχιστον άδικη, γιατί ουσιαστικά απαγορεύει σε ένα Σωματείο να διεκδικεί αγωνιστικά, δηλαδή του απαγορεύει να υπάρχει.


Η εργοδοσία του Μπαχαράκη ακόμη και τώρα χαρακτηρίζει τις εργατικές κινητοποιήσεις μας σαν αυτοδικία, δηλαδή παράνομη πράξη και συνεχίζει να απειλεί και να τρομοκρατεί με διώξεις, όμως μόλις πριν λίγες ημέρες η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, έστειλε ένα συντριπτικό μήνυμα και χτύπημα σε όλους αυτούς, τους Μνημονιακούς, που προσπαθούσαν και θα προσπαθούν, να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε, τα Σωματεία, τα Συνδικάτα, οι απεργίες, οι διεκδικήσεις, οι κινητοποιήσεις κλπ.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

Για το Σωματείο μας , μετά από 10 μήνες, αποτελεί μονόδρομο τόσο η υπεράσπιση του παράνομα απολυμένου συνάδελφου Γ. Παπαγιάννη,  η πάλη για την άμεση και πλήρη αποκατάστασή του, από την εργοδοσία Μπαχαράκη, όσο και η υπεράσπιση του στοιχειώδους δικαιώματος του Σωματείου μας αλλά και κάθε Σωματείου στην εργατική δυναμική κινητοποίηση.

Καλούμε το ΕΚΘ, Σωματεία, Συνδικάτα, κάθε κοινωνική ( Δικηγορικό Σύλλογο, φοιτητικούς συλλόγους κ.α.) ή πολιτική συλλογικότητα (κόμματα, οργανώσεις κ.α.) αλλά και κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο να δώσουμε μια απάντηση, γιατί το πρόβλημα μας αφορά και μας χτυπάει όλους.

- Πέμπτη 10 Μάη, στις 7:00μμ, στη πλατεία Χαριλάου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

- Τρίτη 15 Μάη, στις 7:00μμ, στην πλατεία Χαριλάου, συγκέντρωση και πορεία

- Πέμπτη 17 Μάη, στις 9:30πμ, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, , συγκέντρωση αλληλεγγύης στον δικαζόμενο  πρόεδρο του Σωματείου και στον απολυμένο. 

·    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

·           ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ

 Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

*: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ, (:  2310-265 730, 

 e-mail: [email protected]  , ιστοσελίδα:  www.smeth.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μυρίζει καλοκαίρι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μυρίζει καλοκαίρι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ